U subotu, 3. prosinca, u 17:00 sati, u utakmici 10. kola ABA Lige, momčad Cibone gostuje kod Cedevite u Domu sportova.

U prošlom kolu Cibona je u svojoj dvorani slavila protiv Union Olimpije (81:70), dok je Cedevita poražena u gostima kod Maccabija (96:89). Unatoč porazu Cedevita je pružila dostojan otpor jednoj od najboljih europskih momčadi i sada ima omjer od sedam pobjeda i dva poraza. Vukovi pak, nakon devet odigranih kola ABA Lige, imaju šest pobjeda i tri poraza.

Na konferenciji za novinare, održanoj danas u Ciboni, trener Danijel Lutz rekao je: „Očito je da se radi o derbiju u kojem iz natjecateljskog kuta gledanja imamo priliku rezultatski se priključiti vrhu ABA ljestvice gdje smo sada jednu utakmicu iza Cedevite. Svakako želimo borbenu igru u kojoj trebamo osloboditi energiju i biti napadački raspoloženi jer jedino tako možemo dobiti sutrašnju utakmicu.“

Davor Kus dodao je da je momčad dobro pripremljena za Cedevitu i zna njihove i dobre i loše strane. Svima je jasno da se radi o vrlo važnoj utakmici. Pobjeda bi donijela puno na psihološkom planu i jačanju timskog samopouzdanja. Također, Kus ističe da je njihova prednost individualna kvaliteta, no ukoliko Cibona bude igrala na razini kao u utakmici s Olimpijom, ima šanse za pobjedu.

U Ciboninoj momčadi svi igrači predano treniraju te željno čekaju sutrašnji susret s gradskim rivalom.

Utakmicu uživo prenose HTV 2 i Arena Sport Zagreb.