Priopćenje za medije – 01. prosinca 2011.

Uprava KK Cibona ovim putem obavještava javnost, a ponukana posljednjim natpisima u tisku, da dužnost prvog trenera Cibone obnaša Danijel Lutz. Kao dosadašnji pomoćni i sada glavni trener prve momčadi Danijel Lutz zaslužuje puno povjerenje Uprave kluba u daljnjem vođenju momčadi.

Isto tako napominjemo kako između KK Cibona i gospodina Jasmina Repeše postoji suradnja na stručnom planu, a u ovim trenucima svojim savjetima mnogo pomaže upravi i stručnom stožeru.

Između KK Cibona i trenera Repeše vođeni su razgovori o eventualnom preuzimanju pozicije glavnog trenera, no u ovom trenutku to nije realnost. Smatramo bitnim napomenuti da iznosi o eventualnom honoraru trenera Repeše koji se spominju u medijima nisu točni, jer to nije niti bila tema dosadašnjih razgovora.

O svim novitetima vezanim uz KK Cibona javnost će biti pravovremeno obavještena putem Ureda za odnose s javnošću KK Cibona.

Ured za odnose s javnošću KK Cibona

Danijel Lutz – glavni trener Cibone

Tridesetdvogodišnji Danijel Lutz, koji sada obnaša dužnost prvog trener Cibone, započeo je karijeru u omladinskom pogonu KK Dubrava (1996. – 2004.). Nakon toga kratko je bio trener mlađih kategorija u KK Zagreb (2005.), a u Cibonu je došao 2007., nakon što je dvije godine bio trener prve momčadi Kaptola.

Prvu sezonu u Ciboni (2007./2008.) radio je u omladinskom pogonu, a onda se, na poziv Velimira Perasovića, priključio prvoj momčadi Cibone i postao pomoćni trener. Osim Perasu, Danijel Lutz bio je pomoćni trener i Zdravku Raduloviću, Draženu Anzuloviću te Josipu Vrankoviću.

Vodio je reprezentaciju do 14 godina.