Danas ujutro košarkaši Cibone otputovali su u Francusku, gdje sutra, u utakmici 5. kola Eurokupa, gostuju kod Gravelinesa. Riječ je o momčadi koja je uvjerljivo pobijedila u sve četiri dosadašnje utakmice Eurokupa i već osigurala prolazak u sljedeći krug. Cibona je pak na dnu ljestvice skupine A, bez europske pobjede.

Trener Cibone Danijel Lutz istaknuo je da su sutrašnji domaćini najdominantnija ekipa u natjecanju Eurokupa, ali i dodao: „Idemo u goste s pozitivnom energijom koju je donijela pobjeda nad Crvenom zvezdom. Tražit ćemo šansu za prekid europskih poraza iako smo svjesni da je teško pobijediti momčad kao što je Gravelines. Moramo igrati koncentrirano i postići razinu kao u drugom dijelu utakmice prošlog kola s Donjeckom. Vrijedno treniramo i vjerujem da će nam se to i vratiti.“

Gravelines je ekipa s najvećim brojem postignutih poena u natjecanju (367) s prosjekom 91.8 te najboljim šutom za tri poena od 41.4%. U ekipi imaju sedmoricu igrača koji postižu devet ili više poena po utakmici pa Cibose sutra definitivno čeka težak zadatak.

Utakmica BCM Gravelines – KK Cibona na rasporedu je u 20:00 sati.