KK Cibona – BCM Gravelines, utorak 15.11.2011. u 18:00

Vukovi će u utorak 15. studenog u 18:00 sati na domaćem terenu igrati prvu utakmicu Eurokupa protiv momčadi BCM Gravelines.

Gravelines je trenutno drugoplasirana momčad francuskog prvenstva. Kao i Cibona, nastupili su na kvalifikacijskom turniru Eurolige u Vilniusu, gdje su izgubili utakmicu prvog kruga protiv Asvela. Predvode ih francuski internacionalci Albicy i Bokolo na bekovskim pozicijama, bivši igrač Zadra Juby Johnson na krilu te centri J. K. Edwards i Ludovic Vaty.

Na konferenciji za novinare uoči početka Eurokupa, trener Cibone Josip Vranković rekao je:

Nekako se provukla informacija da je riječ o laganoj skupini no ne bih se složio. Smatram da i sami rezultati ekipe Gravelines i njihov omjer u dosadašnjim utakmicama pokazuju da je to na početku praktički i najjača utakmica. Riječ je o atletski moćnoj ekipi koja njeguje francuski stil igre. Ekipa Gravelinesa u vrhu je ljestvice francuskog prvenstva, igraju kvalitetno s puno šuteva za tri poena i s jako puno preuzimanja u obrambenom dijelu. Zahtjevna utakmica je pred nama. Pobjeda, pa makar i s jednim poenom razlike izuzetno bi me veselila jer riječ je o sastavu koji uistinu zaslužuje respekt. Pred nama je utakmica koja će odmah na početku ponuditi sve draži Eurokupa.“

Što se tiče ostalih protivnika u skupini Joke je rekao: „Donetsk je svojim rosterom pokazao da ima vrlo visoke ambicije, a Jeruzalem će tradicionalno sigurno biti neugodan na svom terenu s puno pick and roll igre.

Što se tiče ambicija u Eurokupu trener Cibosa rekao je da ne želi pred svoju momčad stavljati teret jer se radi o ekipama koje su objektivno po rejtingu i budžetu jače od Cibone, ali također je dodao da će njegova momčad biti maksimalno fokusirana te će dati sve od sebe, a ova sutrašnja utakmica će dati dobar dio odgovora.

Pavle Marčinković dodao je: „Dolazi nam jedna klasična francuska ekipa koja je u pozitivnom ritmu, dobro stoje u prvenstvu. Spremamo se za njihovu tranziciju koja im je najjača karakteristika uz napadački skok. Sigurno nas čeka dobra utakmica i ukoliko mi svoj dio odradimo kako spada, ja se nadam da će utakmica završiti u našu korist“.

Hrvoje Kovačević, Cibonin branič, rekao je: “U utorak nas čeka prva utakmica Eurokupa s Gravelinom koji igra tipičnu francusku košarku s puno trčanja. Jedino bitno u ovom natjecanju je pobjeđivati, pogotovo na domaćem terenu. To je jedini put za što duži ostanak u ovom natjecanju što će nam pak osigurati i kvalitetniju sezonu.

Cibona je i dalje bez Antwaina Barboura koji zbog ozljede neće konkurirati za sutrašnji sastav.

Podsjetimo, Cibona će igrati u skupini A, a osim francuske momčadi koja dolazi u goste već u utorak, u skupini su i Hapoel Jerusalem te BC Donetsk.