Cibona će u nedjelju 30. listopada, u drugoj ovosezonskoj utakmici na domaćem terenu, u 17:00 sati ugostiti BiH prvaka, momčad Širokog.

U novoj sezoni nova imena u širokobriješkoj momčadi su Dino Butorac, Željko Šakić i Jakov Vladović (kojeg muči ozljeda), a u dosadašnjim susretima mladi momci Ivana Velića ugodno su iznenadili. U četiri do sada odigrane utakmice ABA Lige imaju dvije pobjede u gostima, kod Heliosa (90:92) i kod Krke (71:73) te dva poraza na domaćem parketu. U posljednjoj sekundi izgubili su utakmicu od Radničkog (92:93) te su proteklog vikenda poraženi od Maccabija (60:84).

Cibona pak, nakon poraza od Maccabija u Tel Avivu (97:81), niže pobjede. Cibosi su prvo slavili u Kragujevcu (Radnički – Cibona 94:98), zatim na prvoj utakmici doma, protiv Krke (82:72) te prošli vikend u Laškom (Zlatorog Laško – Cibona 76:84).

Dvije momčadi susrele su se početkom rujna, u finalu Memorijalnog košarkaškog turnira „Široki 2011“. Tada su domaćini bili bolji (80:71), no Ciboni su tada nedostajali Goran Suton, Damjan Rudež te trener Josip Vranković.

Uoči nedjeljne utakmice 5. kola regionalne ABA lige u Ciboni je danas u podne održana konferencija za novinare na kojoj su svoja očekivanja iznijeli trener Cibosa Josip Vranković i Cibonin branič Hrvoje Kovačević.

Joke je rekao: „Dolazi momčad koja je mlada i poletna, koja je svoju kvalitetu dokazala na dva gostovanja u kojima je pobijedila pa moramo biti maksimalno koncentrirani. Od igrača tražim da situacije na kojima radimo na treninzima prezentiramo i u nedjelju. Stalno naglašavam da smo zadnji krenuli pa još radimo na tome da se bolje posložimo i uigramo.

Hrvoje Kovačević složio se s trenerom te napomenuo da je mlada momčad Širokog u dosadašnjim utakmicama pokazala kvalitetu te je u povoljnijoj poziciji jer neopterećena dolazi u Zagreb, za razliku od Cibone koja ne želi ostati bez bodova pred domaćom publikom.

Također smo saznali da ni u nedjelju neće biti Josipa Blajića koji i dalje ima problema s ozljedom pete, a upitan je i nastup Jure Lalić koji je slomio prst lijeve ruke.

Cibona u nedjelju priželjkuje glasnu potporu s tribina pa, umjesto gledanja prijenosa uživo na Arena Sportu, dođite u Draženov dom i navijajte za Vukove!