U danas odigranoj utakmici 4. kola regionalne ABA lige Cibona je u gostima kod Zlatoroga Laško očekivano pobijedila rezultatom 84:76.

Na početku utakmice Cibonini su igrači energično krenuli te su zahvaljujući kvalitetnoj igri u napadu nakon prvih deset minuta igre nad domaćinima imali prednost od 6 poena (23:29). U nastavku su Vukovi pali u napadu te neoprezno igrali u obrani pa je rezultat na poluvremenu bio izjednačen (52:52).

Drugo poluvrijeme donijelo je puno bolju igru Cibosa u obrani što se odrazilo i na rezultat.  U trećoj četvrtini Cibona je primila samo 3 koša što je bilo ključno za konačnu pobjedu nad neugodnom ekipom domaćina. Najviše poena kod Cibosa postigao je raspoloženi Brian Matthew Chase (20). Damjan Rudež postigao je 17, a Goran Suton i Hrvoje Kovačević postigli su po 13 poena. Najbolji u ekipi iz Laškog bio je Vladimir Panić koji je postigao 22 poena.

Svakako treba istaknuti da su Vukovi u Laškom imali glasnu potporu tridesetak navijača.

Cibona je ovom pobjedom nastavila uspješan start u regionalnoj ligi u kojoj ima samo jedan poraz, od vrlo kvalitetne ekipe Maccabija, te pobjede nad Radničkim, Krkom i sada Zlatorogom. Od Vukova očekujemo pobjedu i u sljedećem susretu protiv Širokog koji se igra u nedjelju 30. listopada u KC D. Petrović.

Zlatorog Laško – Cibona 76:84

Cibona: Chase 20, Suton 13, Zubčić 8, Barbour 8, Rudež 17, Marčinković 0, Lalić 0, Rozić 5, Harper 0, Vragović 0, Žižić 0, Kovačević 13.

Zlatorog Laško: Škifić 16, Brodnik 0, Lapornik 5, Nikolič 0, Panić 22, Vujasinović 14, Omić 5, Dimec 0, Atanacković 3, Mali 3, Roberson 4, Čohadarević 4.