Cedevita - CibonaKošarkaši Cedevite je u Sutinskim vrelima ugostila Cibonu u 10. kolu Lige za prvaka. Vrlo zanimljiva utakmica ipak je otišla na stranu kvalitetnijeg domaćina (97:93), premda je Cibona većim dijelom utakmice vodila i prijetila do samog kraja

Cibona je u Podsused došla vrlo motivirana želeći dokazati da mogu odigrati još jednu dobru utakmicu i kojom če potvrditi da pobjeda protiv Zadra u gostima nije bila slučajnost.

Cedevita je povela 2:0 košem Žižića , tada Cibona uzima stvari u svoje ruke. Nakon prve četvrtine rezultat je bio 27:20 za Cibonu, a do poluvremena se razlika još minimalno povećala. Cibona je na veliki odmor otišla s 45:53. Cedevita je, pak na poluvrijeme otišla bez prvog trenera Aleksandara Petrovića koji je isključen zbog  dvije tehničke pogreške zbog prigovora pri rezultatu 11:18 u prvoj četvrtini. Situacija na parketu bila je prilično „nabrijana“, dok su navijači su glasno bodrili obje momčadi.Uz dosta tehničkih pogrešaka koje su posljedica velike nervoze. Puno zakucavanja, borba za svaku loptu, blokade, skokovi u napadu, pogođeni šutevi preko ruke, koje su igrači Cedevite i Cibone prikazali na parketu potpuno su opravdali ulogu derbija.

Treću četvrtinu košem za Cedevitu zatvara Baždarić (72:70) bilo je to prvo vodstvo Cedevite nakon početnih 2:0, Barać uzvraća za 72:72 na kraju treće četvrtine.

Znali smo da nas očekuje vrlo zanimljivih posljednjih deset minuta. Cedevita bolje ulazi u zadnju četvrtinu pa bježi na velikih deset koševa 86:76. Činilo se da više nema nade za Cibose, koji su u tim trenucima zaboravili na obranu.

No, Radošević ne pomišlja na predaju pa dva puta zakucava, realizira i dodatno slobodno bacanje za na samo -5 (86:81).

Cibona je, imala dva puta -2 (88:86, 90:88), ali je oba puta ostala prekratka za pola koraka. Rudež Draper su riješili sve dvojbe, domaći su pobjegli na 96:88, da bi Cibona samo ublažila poraz za konačnih 97:93. Vukove je tri četvrtine služio šut, igrali su motivirano i borbeno, na trenutke čak i odlično, ali do pobjede ipak nisu došli.

Odličnu utakmicu kod gostiju je odigrao najbolji strijelac susreta Bojan Bogdanović (35 koševa, 11 skokova), a pratio ga je Leon Radošević s 20 koševa i 4 skoka. Kod Cedevite je najviše ubacio Rudež – 24 koša, a pridodao im je i 4i skoka. 18 koševa je ubacio Baždarić (uz 8 skokova), 13 Kovačević, a po 12  EdwardsDraper (uz 7 skokova i 10 asistencija).

Cedevita nakon deset odigranih kola u Ligi za prvaka ima savršenih 10-0 i sve je bliže prvom mjestu pred doigravanje, dok se Cibona s četiri pobjede i šest poraza još mora dosta namučiti za sudjelovanje u polufinalu hrvatskog prvenstva. Premda, ukoliko ponove igru kao protiv Cedevite večeras, červrto mjesto ne bi smjelo izmaknuti, no s obzirom na velike oscilacije ove sezone, moraju biti jako oprezni.

Cibosi u sljedećem kolu gostuju kod Zaboka.

Autorica:  Sonja Mihajlović