vragovic

Košarkaši Cibone poraženi su od Partizana s 89:74 u posljednjem kolu NLB lige. Premda je  u posljednjoj četvrtini zaostajala samo šest koševa, Cibona je uvjerljivo izgubila u beogradskom Pioniru. Domaći Partizan slavio je s 15 razlike i osigurao prvo mjesto na kraju regularnog dijela sezone, uoči završnog turnira u Ljubljani.

 

Početak utakmice bio je izjednačen, momčadi su se izmjenjivale u vodstvu. Cibona je najveću prednost imala nakon što je Lučić napravio prekršaj na Radoševiću i klupa domaćih dobila tehničku, što su Cibosi kapitalizirali s tri slobodna bacanja pa poenima Joška Garme za +3.

 

Do kraja prvog poluvremena Cibona se prvo približila na četiri poena minusa, da bi domaćini potom odmaknuli na +8 na poluvremenu (44:36). U trećoj četvrtini Cibose je u priključku održavao Bogdanović, koji je postigao 13 poena u 3. dijelu, dok je Partizan čuvao vodstvo uz pomoć Jerrellsa i Katića.

 

U posljednju četvrtinu ušlo se sa 64:57 za Beograđane, da bi, nakon Ciboninog približavanja uz tricu Rozića i poene Giričeka, stigao Partizanov bijeg do +14, kojim je ova utakmica definitivno bila riješena.

 

Partizan je najveći korak prema pobjedi napravio u zadnjoj četvetini serijom od 8:0, uz šest poena Dušana Kecmana, pobjegavši na presudnih 80:66. Poslije toga Cibosi su posustali pa su pred kraj susreta bili na 18 poena zaostatka, nakon zakucavanja Veselog i Gista za 89:71.

 

U pobjedničkom sastavu najviše je zabio Jan Vesely, 21 poen, dok je Raško Katić ubilježio 14 poena i pet skokova. Curtis Jerrells dodao je 13 poena i sedam asistencija, a Dušan Kecman 11 poena, po šest skokova i asistencija.

 

Cibose je s 23 poena predvodio Bojan Bogdanović, dok je Leon Radošević dodao 12 poena, a Karlo Vragović postigao je 10 koševa uz četiri asistencije i osvojene lopte.

 

Autorica: Sonja Mihajlović