107617386RV010_KK_CIBONA_ZAS nemalim problemima suočavala se Cibona u pripremi utakmice s opasnom Igokeom, koja joj je izravni rival za što bolji plasman u sredini ljestvice NLB lige. Sve to obilato je koristila gostujuća momčad većim dijelom utakmice u Draženovu domu, posebno u prvom poluvremenu.

 

Trener Anzulović je pokušao igrati bez organizatora igre, ali je s vremenom morao poslati u vatru ozlijeđenog Karla Vragovića s maskom na licu jer je organizacija napada bila najveći problem njegove momčadi. Nije bilo raspoloženog igrača, lopte su se gubile sve u šesnaest. Giričekove asistencije za Krapića držale su nas u kakvom takvom priključku. U probleme s osobnim greškama dospjela su trojica glavnih igrača – Bogdanović, Radošević i Zubčić svi po dva faula već u prvoj četvrtini.

 

Obrana je također bila daleko od briljantne, najviše smo patili od suradnje gostujućeg američkog playa Chasea (19 koševa, deset asistencija) sa srpskim centrom Rakočevićem (18 koševa), ali i to se napokon promijenilo u zadnjim minutama treće četvrtine. Sve kao da je pokrenula Zubčićeva banana na šutu Nađfejija za tricu.

 

Dobra obrana i niz osvojenih lopti daju Cibosima samopouzdanje i odmah se bolje igra i u napadu. Košem odličnog Ante Krapića vodimo 52:51 na početku 29. minute, a naša velika serija traje i kroz zadnju četvrtinu. Nakon tehničke pogreške gostujućeg trenera Slobodana Klipe (ušao u teren prosvjedujući sucima) četiri i pol minute do kraja, konce naše napadačke igre preuzima Goran Vrbanc. Njegovih šest uzastopnih koševa osiguralo nam je miran ulazak u posljednju minutu, u kojoj promašeni šutevi Briana Chasea označavaju kraj priče.

 

Za svoju desetu pobjedu sezone Cibosi su morali igrati kao momčad, jedino takvi izgledali su dobro u ovoj utakmici. Zato svaka čast svim pojedincima na trudu unatoč činjenici da ih uglavnom nije išlo kako su željeli i zamišljali. Nisu odustali do kraja i zato su ne samo iščupali pobjedu, nego i zaradili veliki pljesak s tribina Draženova doma.

 

 

Cibona – Igokea 78:68 (15:19, 19:19, 23:15, 21:15)

Košarkaški centar Dražena Petrovića. Gledatelja: 1000.

Suci: Damir Javor (SLO), Nikola Lepetić, Radomir Vojinović (CG).

Cibona: Giriček 4, Bogdanović 22, Filipović, Lalić, Zubčić, Garma, Rozić 2, Krstanović, Vragović 9, Vrbanc 12, Radošević 7, Krapić 22.

Igokea: Dozet 12, Durica, Nađfeji 6, Rakočević 18, Vitkovac 5, Chase 19, Pantić, Šutulović, Joksimović 2, Florence 6.