tomislav zubcic @ crvena zvezda

U sklopu dvadesetog kola NLB lige, košarkaši Cibone u subotu u 17 sati domaćini su Crvenoj zvezdi. Bit će to dvoboj sastava koji se praktički bore za ostanak u natjecanju. U prošlom kolu Cibosi su poraženi u Češkoj kod Nymburka 76:69, dok je Zvezda izgubila kod kuće od Igokee, tako da obje momčadi trebaju pobjedu za iskupljenje.

 

“Bit će to jedna od najvažnijih naših utakmica, ako ne i najvažnija”, izjavio je trener Cibone Dražen Anzulović na presici na kojoj se najavljivao susret sa Zvezdom. Važnost ovog ogleda leži u činjenici da Cibona ima samo dvije pobjede više od Zvezde, koja je praktički na samom začelju. Eventualnim porazom u subotu razlika bi se smanjila na samo jednu pobjedu, a naš klub našao bi se u itekako opasnoj zoni.

 

Podsjetimo, Cibona je u susretu sedmoga kola NLB lige u Beogradu poražena od Crvene zvezde rezultatom 83:72. Beograđani su izgradili solidnu prednost na samom početku utakmice, Cibona je u nastavku dvaput priprijetila, no nije se uspjela definitivno vratiti u igru.

 

NLB liga, 20. kolo:

Budućnost – Cedevita

Široki – Olimpija

Hemofarm – Zagreb

Partizan – Nymburk

Cibona – Crvena zvezda

Krka – Radnički

Zadar – Igokea

 

Autorica: Sonja Mihajlović