Nakon nastupa u Kupu Kreše Ćosića i polufinalnog poraza od Zagreba (86:93), pred Cibosima je novi težak okršaj – u 21. kolu regionalne lige gostuju kod Radničkog iz Kragujevca.

mmmmMomčad Radničkog  trenutno je na osmom mjestu s osam pobjeda i isto toliko poraza, isti omjer ima i Igokea, dok Cibona dijeli 11. mjesto s devet pobjeda te jedanaest poraza pa bi eventualnom pobjedom napravila veliki korak naprijed u borbi za završnicu.

U njihovom prvom ovosezonskom ogledu Cibona je u osmom kolu stigla do pobjede uz puno muke. Bio je to susret koji su Cibosi odlično otvorili s 10:0 u prve dvije i pol minute. Domaća momčad krenula je u punoj brzini i natjerala igrače Radničkog na nekoliko izgubljenih lopti, što je rezultiralo bijegom u kontre i lakim poenima iz tranzicije.

Gosti se nisu predavali pa su tako u posljednjoj četvrtini stigli na samo -1, 68:67 u 34. minuti, no Cibosi se uspijevaju sabrati i pobijediti.

Najveća opasnost Vukovima prijeti od Amerikanca Michaela Leeja, 207 cm visokog krilnog centra koji je nositelj igre Radničkog i najbolji strijelac svoje momčadi, a tu je i opasni Vladan Vukosavljević.

Bit će ovo ujedno prva utakmica Cibone bez Roka Stipčevića, tako da se očekuje da ulogu organizatora igre odigra i Bojan Bogdanović.

 

Autorica: Sonja Mihajlović