HKS Logo

Do završnog turnira Kupa Krešimira Ćosića ostalo je još samo tjedan dana. Po prvi puta u dvadesetgodišnjoj povijesti ovoga natjecanja tri će kluba zajedničkim snagama organizirati završni turnir. Na prijedlog Hrvatskog košarkaškog saveza, organizacije su se prihvatili Cedevita, Cibona i Zagreb Croatia osiguranje, a budući da je riječ o tri zagrebačka kluba, nije puno trebalo ni nagovarati gradonačelnika grada Zagreba, gospodina Milana Bandića da se prihvati pokroviteljstva ove košarkaške fešte.

Tim povodom u utorak prijepodne gradonačelnik je primio delegaciju klubova i na radnom sastanku upoznat je s dosadašnjim tijekom priprema za završni turnir 20. izdanja Kupa Krešimira Ćosića. Veliki dio priprema je već obavljen, tako da će ljubitelji košarke u Zagrebu svakako moći uživati u utakmicama najboljih hrvatskih klubova. Dan prije početka završnog turnira (utorak, 14.30) delegacije organizatora i klubova sudionika ovoga natjecanja na Mirogoju će položiti cvijeće i zapaliti svijeće na posljednjem počivalištu velikana hrvatske košarke po kojemu ovo natjecanje nosi ime.

Nakon toga, s početkom u 16.00 sati, gradonačelnik Milan Bandić za predstavnike klubova i organizatora završnog turnira upriličit će prijem u palači Dverce na Gornjem gradu. U Zagrebu su već osvanuli jumbo plakati koji najavljuju ovaj sportski događaj, a na svim košarkaškim lokacijama i benzinskim postajama INA-e tijekom sljedećih dana bit će istaknuti i klasični plakati koji gledatelje pozivaju na ovaj turnir.

Rezultati hrvatskih klubova u regionalnoj ligi tijekom ove sezone jamče vrlo zanimljive utakmice u poluzavršnici i završnici ovosezonskog Kupa Krešimira Ćosića. Ulaznice za košarkaški spektakl već su u prodaji i mogu se nabaviti putem interneta (www.ulaznice.hr). U pretprodaji prodaju se paketi za oba dana. Cijene paketa za sve tri utakmice u rasponu su od 50 do 100 kuna. Najskuplje su ulaznice za plavi i crveni teleskop (100 kuna), a najjeftinije za žutu i zelenu tribinu (50 kuna). Svi ostali sektori prodaju se po cijeni od 70 kuna. Na dan utakmica moći će se na blagajni dvorane Košarkaškog centra Dražen Petrović kupiti i odvojene ulaznice samo za poluzavršnicu ili završnicu ovoga turnira.

U srijedu 09. veljače na rasporedu su utakmice poluzavršnice. Program počinje u 17.30 prvom utakmicom u kojoj se sastaju Cedevita i Zadar, dok će Cibona i Zagreb Croatia osiguranje svoju utakmicu igrati u terminu od 20.00 sati. Pobjedničke momčadi dan kasnije, u četvrtak 10. veljače nastupit će u finalnoj utakmici u terminu od 19.00 sati. Sve tri utakmice direktno će biti prenošene na programu Sportklub televizije.