Bojan Bogdanovic Cibona - Zagreb CO

Košarkaši Zagreba CO zasluženom su pobjedom 86:93 okončali svoje polufinale Kupa Krešimira Ćosića protiv Cibone. Protivnik u finalu u četvrtak u 19h bit će im Zadar, koja je u prvom polufinalu senzacionalno svladao Cedevitu rezultatom 82:83, unatoč činjenici da je zbog nepodmirenih dugovanja nastupio sa samo pet igrača koji inače participiraju u seniorskoj momčadi.

 

Dvorana je od početka bila na strani Cibone, praktički svih 2000 gledatelja udruživalo se u pjesmi Heja, heja, Cibosi, ali nisu mogli nadoknaditi očit nedostatak centimetara u unutarnjoj liniji aktualnog prvaka Hrvatske. Dominirali su Zagrebovi tornjevi Kasun i Žorić u otvaranju utakmice, no ostali su bez podrške svojih kolega iz vanjske linije. Kad je polovicom prve četvrtine ušao Damir Mulaomerović i režirao pet uzastopnih koševa (asistencija Žoriću i trica), Zagreb CO je prvi put ozbiljnije poveo (8:14).

 

Tricom odličnog Josha Heytvelta Mravi prvi put vode dvoznamenkastom razlikom (12:23), nastavljaju s dobrom igrom i u drugoj četvrtini, dok Cibona cijelo to vrijeme do velikog odmora ne uspijeva pronaći svoju igru. Nije to bilo za čuditi jer osovina Kasun – Žorić ostvarivala je golemu prednost u reketu protiv još uvijek nedovoljno spremnog Jure Lalića i ozlijeđenog Leona Radoševića, koji danima prije ovog susreta nije trenirao. U napadu je na nekoj razini bio Goran Vrbanc, Zubčić se trudio u obrambeno-skakačkom dijelu, no sve skupa je to bilo puno premalo za raspoložene Mrave, kojima je profunkcionirala i vanjska linija, pogotovo Kruno Simon i Ante Mašić.

 

Srećom po naše, odnos snaga na parketu promijenio se u drugom poluvremenu, u koje je Zagreb CO ušao s prednošću od čak 18 koševa (37:55). Prvo Tomislav Zubčić, a onda Bojan Bogdanović katalizirali su veliki povratak Cibone. U trećoj četvrtini gledali smo kanonadu od ukupno sedam trica, a upravo su Zubčić i Bogdanović prednjačili kod naših.

 

Sve je kulminiralo Bogdanovićevom tricom za 79:83 u 38. minuti. Cibona se tada u obrani ponovno okreće zoni, koja joj je donijela dosta toga dobroga, ali tom prilikom kaznio ju je Alex Renfroe tricom. Odmah u idućem napadu Cibosi gube loptu, u kontri je Damir Mulaomerović i to je već 79:88. Na dvije minute prije kraja, bilo je to nedostižno za Cibose, koji tako neće vidjeti finale Kupa Krešimira Ćosića po prvi put od 2007. godine, kada je završnica igrana u zadarskim Jazinama.
Bogdanović je bio najbolji Cibos s 21 košem, sedam skokova i pet asistencija, dok je Zubčić imao 15 koševa i 11 skokova. Krunoslav Simon predvodio je pobjednike s 22 koša te po šest skokova i asistencija, Luka Žorić je zabio 21 uz 14 skokova, a Mario Kasun deset uz sedam skokova.