107368904RV014_KK_CIBONA_ZADomaćim porazom od Zagreba CO u prošlom kolu, prekinut je naš niz uspješnosti u Draženovu domu, a u nedjelju u Češkoj svršeno je i s Ciboninim nizom od dvije uzastopne gostujuće pobjede (Široki Brijeg, Ljubljana) u NLB ligi. Bez prave šanse da ugrozimo vodstvo uvjerljivih debitanata u jadranskom društvu, na kraju smo potpisali poraz 76:69 od Nymburka.

 

U izostanku Bojana Bogdanovića, Cibona ovog puta nije pronašla pojedinca koji će ga dostojno zamijeniti. Trener Dražen Anzulović ponovno je u početnu petorku uvrstio igrače s manjom minutažom i to se u početku pokazalo uspješnim, unatoč velikom broju izgubljenih lopti. No već u drugoj četvrtini domaćini prelaze u vodstvo, na poluvremenu je čisti egal (38:38), u otvaranju drugog poluvremena ponovno smo bolji, no onda dominaciju ponovno uspostavljaju Česi i do polovice zadnje četvrtine odlaze na +14 (67:53).

 

Ipak, na krilima Gorana Vrbanca i Leona Radoševića uspijevamo smanjiti na 72:69 samo 38 sekundi do kraja. Nymburk tada zabija dva bacanja, Rok Stipčević promašuje šut za tricu i tu je priči bio kraj.

 

Radošević je predvodio Cibonu sa 16 koševa i dvije osvojene lopte, Vrbanc je zabio 12, a Gordan Giriček 11 uz šest skokova, tri asistencije i šest pretrpljenih prekršaja. Nymburkov Chester Simmons je s 18 koševa i devet skokova bio prvo ime utakmice.