Pred lijepo popunjenim tribinama Draženova doma Cibona i Zagreb CO igrali su zagrebački derbi, jednu od najvažnijih utakmica sezone za oba sastava.

 Bojan Bogdanovic Cibona - Zagreb CO

Već u prvoj četvrtini počela su uzbuđenja i naelektrizirala se atmosfera. Prvi je za to zaslužan bio Leon Radošević dvjema uzastopnim blokadama u istom napadu (prvo na Kasunu, zatim Renfroeu), što je doslovce raspametilo publiku, dok je samo par minuta kasnije Tomislav Zubčić dobio tehničku zbog prigovora na jedan potpuno nepostojeći faul što mu je dosuđen.

 

Tako su Zagrebaši dobili niz slobodnih bacanja kojim su na kraju prve anulirali deset razlike (25:15) što su ih izgradili dotad raspoloženiji Cibosi. Posebno su odlučni i efikasni bili Ante Krapić, Bojan Bogdanović i Marin Rozić, ali zabrinjavala je činjenica da su se Mravi počeli buditi u napadu. Tricom Alexa Renfroea u 17. minuti igrači Zagreba CO prvi put vode 40:41.

 

Od početka druge četvrtine kao da je igrala neka druga momčad Cibone, a pokazalo se da će letargija Vukova trajati i cijelu treću četvrtinu. Nju odlično otvara Mario Kasun i s nekoliko svojih koševa pokreće seriju Mrava koju koš-faulom za 52:61 zaključuje Žorić. Gosti su tada odličnom tranzicijskom igrom preko Renfroea iskažnjavali olako izgubljene lopte Cibone, iskazali su se i Luka Žorić te drugi Amerikanac Josh Heytvelt i već u 29. minuti Zagrebaši vode 61:76.

 

U sljedećih par minuta Cibosi preko Giričeka uspijevaju nešto napraviti u napadu, ali Kasun sjajnim zakucavanjem preko Zubčića u 32. minuti ponovno postavlja 15 razlike (67:82). Bio je to faktični kraj utakmice. Cibosi do kraja nisu uspjeli niti smanjiti zaostatak na manje od deset koševa, s koliko su pobijedili Zagreb Croatia osiguranje u prvom dijelu prvenstva (77:87).

 

Cibona – Zagreb CO 83:99 (25:19, 22:30, 18:27, 18:23)

Košarkaški centar Dražena Petrovića. Gledatelja: 2500.

Suci: Sašo Pukl, Roman Kolar (SLO), Nikola Lepetić (CG)

Cibona: Giriček 12, Stipčević 4, Bogdanović 14, Lalić 7, Zubčić 5, Rozić 10, Krstanović, Vragović 11, Everett 4, Vrbanc 2, Radošević 2, Krapić 12.

Zagreb CO: Mašić 2, Halilović, Simon 13, Babić 2, Kasun 19, Renfroe 17, Bubalo, Novačić, Bašljan, Žorić 22, Rančić 17, Heytvelt 7.