VrbaZaista težak udarac pretrpjela je Cibona u srijedu u Draženovu domu. Slavio je vršački Hemofarm rezultatom 74:84 i time znatno umanjio Cibonine šanse za napad na vrh NLB lige.

Trener Dražen Anzulović u svom je debiju u petorku uvrstio Gorana Vrbanca, a Tomislava Zubčića stavio na četvorku, uz Roka, Bojana i Leona na svojim standardnim pozicijama. Već u prvoj četvrtini izvrtio je gotovo cijelu ekipu, igrali su svi osim još uvijek nespremnog Rozića i mladog Krstanovića, a obrana naših bila je jako dobra. Limitirali smo goste iz Vršca na samo 11 koševa u prvih deset minuta, njihov trener Željko Lukajić rano je počeo gubiti živce, ali napadački nismo pružili maksimum.

Tricama Borisova, Anđušića i Jeremića Vojvođani u prvoj polovici druge četvrtine uspijevaju zadržati zaostatak manji od pet koševa, čime su anulirali dobre role Karla Vragovića i Bojana Bogdanovića. Sjajnim zakucavanjem Jeromea Jordana, koji je u tom razdoblju dominirao reketom, gosti prvi put izjednačuju (28:28) i odmah zatim prelaze u vodstvo 30:31 nakon njegovog koš-faula.

Nažalost, time nisu rekli zadnju riječ. Do poluvremena su nas doslovce razbili, najviše spomenuti Jordan, koji je radio što je htio u reketu. Letargija Cibone nije se razbila ni u trećoj četvrtini, tijekom koje nikako nismo uspijevali smanjiti deficit na ispod 15 koševa. Iskusni Hemofarm nije se činio kao ekipa kojoj ćemo u zadnjih deset minuta “prodati” juriš na pobjedu, zato je stanje nakon trideset minuta igre bilo više nego zabrinjavajuće.

Ali nadu je na početku odlučujuće četvrtine probudio odličan vanjski šut naših. Preko Zubčića i Roka Stipčevića postupno smo smanjivali zaostatak sve do 65:71 u 35. minuti, ali svo to vrijeme Hemofarm je samo malo posustajao, nikada značajnije. Posebno je nadahnut bio Miloš Borisov, čija je trica za 67:76 nešto više od tri minute do kraja značila praktičko rješavanje utakmice.

Sada na omjeru 5-9, Cibona ima 12 utakmica do kraja lige da radikalno preokrene taj omjer, a čekaju ju neka teška gostovanja i jaka konkurencija. Neće biti lako. Hvala brojnoj publici koja je i nakon ovog poraza pljeskom ispratila Cibose s terena. Hemofarm je bio bolji i zasluženo slavio.

Cibona – Hemofarm 74:84 (16:11, 17:34, 17:17, 24:22)

Košarkaški centar Dražena Petrovića. Gledatelja: 3000.

Suci: Boltauzer, Javor, Jeršan (svi Slovenija).

Cibona: Giriček 6, Stipčević 14, Bogdanović 9, Lalić 7, Zubčić 11, Rozić, Krstanović, Vragović 6, Vrbanc 10, Radošević 9, Krapić 2. Trener: Dražen Anzulović.

Hemofarm: Pavković 8, Mitrović, Abdul Hamid 2, Krstović 3, Šutalo 12, Savović 13, Borisov 23, Knežević, Petrović 2, Jeremić 3, Jordan 15, Anđušić 3. Trener: Željko Lukajić.