Igra Bojana Bogdanovića u prvom poluvremenu ove utakmice dugo će se pamtiti. U tih dvadeset minuta igre  zabio je okruglih dvadeset koševa uz odličan šut iz igre (4/5 za dva, 3/5 za tri). Odličnu podršku imao je u Roku Stipčeviću, čiji koševi u uvodnim minutama su Ciboni donijeli prvu ozbiljniju prednost (2:7), a kasnije i u Goranu Vrbancu (četiri skoka, dva u napadu). Domaćini nam ipak nisu dopuštali odvajanje na više od šest razlike, ali sve do kraja treće četvrtine uspijevali su Cibosi ostati u prednosti, unatoč silovitim naletima poslovično agresivnog domaćina.

Na ulazu u četvrtu četvrtinu Budućnost diže agresivnost u obrani, po čemu su Podgoričani nadaleko poznati. Naši očito umorni ne uspijevaju ostati u istom ritmu, što je toliko puta već ispričana priča posljednjih tjedana. Imali smo Stipčevića čijim tricama smo nekako odolijevali domaćim naletima, ali to je bilo premalo protiv ekipnog napora Budućnosti.

Već do pola odlučujuće četvrtine primili smo skoro dvadeset koševa od domaćina, ali smo ostali na samo pet koševa zaostatka (70:65) na ulazu u zadnje dvije i pol minute. Jure Lalić tad nas dovodi na 70:68, Bogdanović malo zatim zabija novu tricu (svoju četvrtu) i rezultat je samo 72:71. No domaći playmaker Otašević zabija nam koš-faul samo minutu do kraja i zabija dodatno za 75:71, nakon čega Vrbanc gubi loptu i tu je priči kraj. Konačni rezultat igrači Budućnosti postavljaju sa crte slobodnih bacanja.

Pobjednici su imali pet igrača koji su zabili dvoznamenkasti broj koševa, najviše Ščekić i Mihailović (14). Najbolji kod nas bio je Bogdanović s 27 koševa i devet iznuđenih prekršaja. Stipčević je dodao 14 koševa, Lalić 12.