MONTEPASCCHI SIENA vs CIBONA ZAGREBU srijedu u 18:30h Cibona u sklopu osmoga kola skupine C ovogodišnje Eurolige dočekuje Montepaschi iz Siene. Svi preduvjeti za novi euroligaški spektakl su tu jer radi se o izuzetno atraktivnom protivniku, kandidatu za sam europski vrh. Ta košarkaška momčad dio je športskog društva Mens Sana osnovanog još 1871., što ga čini jednim od najstarijih talijanskih športskih udruženja. Jedan je od najuspješnijih europskih klubova u desetljeću koje je na izmaku s tri nastupa na Final Fouru Eurolige, pet naslova prvaka Italije te naslovom pobjednika Kupa Raimunda Saporte iz 2002. godine.

Pred ovu sezonu Montepaschijev je sastav doživio neke izmjene, ali u njemu su i dalje košarkaška imena od europskog formata poput Rimantasa Kaukenasa, Boa McCalebba, Kšyštofa Lavrinoviča, Shauna Stonerooka i Nikosa Zisisa.

Gosti iz Toskane dolaze u Zagreb na krilima velike pobjede 99:67 protiv jednog od svojih najvećih rivala u domaćem prvenstvu, također euroligaša Armani Jeans iz Milana. Sienski stroj doslovce je razbio Šminkere iz Milana uz 24 koša i šest asistencija McCalebba, 18 koševa Kaukenasa i 16 Lavrinoviča.

Podsjetimo, u prvom ovosezonskom susretu igranom između ovih dviju ekipa Montepaschi je slavio rezultatom 80:57 zahvaljujući u prvom redu Litavcu Kaukenasu (16 koševa, tri osvojene lopte). Kod naših najbolji je bio Drago Pašalić sa 17 koševa i sedam skokova.