Odavanje počasti navijačuUnatoč slabijim pozicijama na ljestvici NLB lige od onih na koje su nas navikle ove dvije momčadi, susret između Cibone i Zadra opravdao je epitet najvećeg derbija hrvatske košarke. Gostujući navijači došli su u velikom broju, a po običaju je bilo i puno najvatrenijih Ciboninih navijača. Niz preokreta u rezultatu osigurao je zanimljivost susretu, tako da su zadovoljni mogli biti i oni koji su osobno došli u Draženov dom i oni koji su gledali prijenos na Drugom programu HTV-a.

U otvaranju susreta još se jednom potvrdilo da su Zadrani redovito vrlo inspirirani protiv Cibone. Zaigrali su agresivno u obrani, pogotovo na Bojanu Bogdanoviću, dok su s druge strane imali uravnotežen napad kojim su zadavali probleme Cibosima. S naše strane je novopečeni otac Drago Pašalić bio precizan u početku, ali nije trebalo dugo da prorade udarne igle Bogdanović i Leon Radošević.

Tako već u drugoj četvrtini bilježimo odvajanje Cibosa, dvjema uzastopnim tricama Bojana Bogdanovića rezultat je postavljen na 33:20, što je prednost koju su Cibosi uspjeli zadržati otprilike istom do velikog odmora. No u trećoj četvrtini svojom velikom serijom odgovaraju gosti pa polaganjem Ive Ivanova u kontri smanjuju na 43:42.

Svoju igru dižu i u odlučujućem periodu, u koji ih uvodi Miro Bilan dvjema odličnim akcijama za vodstvo Zadra tri razlike. Srećom, Cibosi su ostali prisebni, uspjeli izjednačiti i kasnije ponovno izgraditi veliku prednost 79:70 do 38. minute. Zadrani tada stavljaju dvije trice preko svoga Amerikanca Brandona Browna i stižu na samo minus tri, no njihove ambicije ugasio je Rok Stipčević. Zabio je prodor za 81:76 i do kraja susreta stavio tri od četiri slobodna bacanja za potvrdu pobjede.

Wild Wolvesi odali počast poginulom navijaču

Pred kraj druge četvrtine najvjerniji navijači Cibone Wild Wolvesi na žutoj su tribini razvili veliki transparent s porukom “Zaspala je zadnja ruža Hrvatska – Doki R.I.P.” Time su na lijep način odali počast svom preminulom kolegi.