Posljednja utakmica u kalendarskoj 2010. godini u Domu Dražena Petrovića bit će repriza finala NLB lige od prošle sezone. Košarkaši Cibone nemaju puno vremena za oporavak od desetog poraza u za Vukove posljednjem europskom nastupu ove sezone jer već u utorak, 28. prosinca (20:15h) nastavljaju s nastupima u regionalnoj ligi. U 13. kolu dolazi im branitelj naslova Partizan, koji je trenutno šesti sa šest pobjeda i isto toliko poraza.

Košarkaši Partizana mt:s petu godinu za redom nalaze se među 16 najboljih momčadi u Europi. Crno-bijeli su ostvarili ukupno pet pobjeda u devet odigranih kola, a utakmica između Makabija i Himkija je potvrdila ulazak u TOP 16 Eurolige.
U prošlom kolu Partizan MTS je bez većih problema upisao pobjedu (75:60) u srazu s Krkom. Generalno gledano, bila je to rutinska pobjeda beogradske momčadi. U organizaciji igre i dalje škripi, ali borbenošću to nadoknađuju. Najopasniji igrači su Amerikanac James Clough Gist, Dušan Kecman, Nathan Jawai, Jan Vesely. Cibona bi morala popraviti skok u odnosu na zadnjih nekoliko susreta i odigrati obranu na visokoj razini, u čemu će sigurno pomoći i prvo pojačanje, Gordan Giriček. On će se u utorak predstaviti navijačima te pomoći Vukovima da uhvate priključak i u pobjedničkom raspoloženju dočekaju Novu godinu.

 

Autorica: S. M.