Košarkaši Cibone ugošćuju Zadar u 11. kolu NLB lige u susretu koji je godinama već najveći derbi hrvatske košarke. Bit će to i ovoga puta iako Cibona i Zadar dosad ove sezone nisu ostvarivali rezultate na koje su nas navikli.

Cibona u posljednje vrijeme igra promjenjivo i nema pozitivan omjer u regionalnoj ligi (4-5), dok je Zadar u dosta lošijoj poziciji. Nakon najlošijeg starta (0-3) u NLB ligi malo su se trgnuli pobjedivši Nymburk i Crvenu zvezdu, no ponovno su zaredali s porazima.

U momčadi Zadra ima dosta novih igrača u odnosu na prošlu sezonu, s naglaskom na njihove mlade snage (Olivari, Bilan, Batur). Glavne karike Zadrana su Marko Car, kojiove sezone igra veoma dobro, te Jakov Vladović i Brandon Brown.

Bitnu ulogu u subotnjoj utakmici imat će centri Cibone jer su Zadrani dosta tanki na visokim pozicijama, tako da bi to moglo presuditi. Našim košarkašima sigurno neće trebati dodatnog motiva kako bi se vratili pobjedama protiv vječnog rivala, što jamči uzbudljiv ogled u subotu u 19:15h u Draženovom domu. Kako i dolikuje jednom prazniku hrvatske košarke, što susret Cibone i Zadra nedvojbeno jest, događaj će prenositi Hrvatska televizija na svome Drugome programu.

Autor S.M.