106788700RV012_KK_CIBONA_ZAHrvatski reprezentativac i ponajbolji Cibos ove sezone Bojan Bogdanović predvodnik je niza ljestvica statistički najboljih pojedinaca dviju liga u kojima sudjeluje Cibona, regionalne NLB lige i Eurolige. A da u subotu u Novom Mestu nije odigrao najslabiju partiju sezone, bio bi i bolje plasiran.

U NLB ligi nakon 11 kola zauzima šesto mjesto u utrci za najkorisnijeg igrača natjecanja (prosječna valorizacija 19,3). Drugi je strijelac lige s 19,6 koševa po susretu, osmi najbolji bloker lige (0,64) te treći po broju pretrpljenih prekršaja – čak sedam po susretu.

U Euroligi je naš Bojan najbolji strijelac nakon osam odigranih kola – ima točno 17 koševa u prosjeku. Najbolji napadački učinak ostvario je u prvom kolu kod Barcelone, kojoj je zabio 28 koševa. Petnaesti je najbolji kradljivac lopti Eurolige (prosjek 1,5). S nešto manje od pet i pol
pretrpljenih prekršaja po utakmici, četvrti je najbolji igrač najcjenjenijeg europskog košarkaškog natjecanja u toj kategoriji. Zabija 1,8 trica po utakmici i po tome je deseti u Euroligi, a po broju ubačaja na susretu je čak drugi (šest ubačaja po utakmici). Isto mjesto Bojan zauzima u poretku igrača s najvećom minutažom – igra čak 34 i pol minute po susretu.