Jasikevicius se vratio kući...

Jasikevicius se vratio kući...

Uoči važnog susreta protiv Cibone koji je na rasporedu u srijedu u Vilniusu, Lietuvos rytas doveo je zvučno pojačanje. Novi član litavskog euroligaša je Šarunas Jasikevičius, koji je tako učinio da karta za utakmicu Rytasa i Cibone u glavnom gradu Litve postane izuzetno vrijednim papirićem. Nakon Arvydasa Sabonisa prije šest godina, Šaras je najveći litavski igrač koji igra u domovini.

Nakon što se rastao s Panathinaikosom, Šarunas Jasikevičius odlučio se za povratak kući. 34-godišnji litavski reprezentativac do kraja će sezone igrati za Lietuvos rytas, a novim će se suigračima priključiti u utorak. Najavljuje se da bi treneru Aleksandru Trifunoviću mogao biti na raspolaganju već za ogled s Cibonom koji se igra u srijedu u 18:45 sati.

Jasikevičius se tako vraća u klub u kojem je u sezoni 1998./99. počeo seniorsku karijeru. U međuvremenu je igrao u Union Olimpiji, Barceloni, telavivskom Makabiju, Indiana Pacersima i Golden State Warriorsima, a od 2007. do kraja prošle sezone u Panathinaikosu.

U vrlo bogatoj karijeri Šaras je osvojio četiri euroligaška naslova, najviše među aktivnim igračima. S Barcelonom je slavio 2003., s Makabijem 2004. i 2005., a s atenskim Zelenima u proljeće 2009. godine. Prošle sezone u Grčkoj više nije imao tako važnu ulogu, no kod Trifunovića bi trebao biti vrlo važna karika koja će svojim iskustvom puno značiti.