106003507RV017_CIBONA_ZABGRIza Cibone sada je niz od već pet poraza koji je počeo u Sieni, a zadnju etapu imao u Vilniusu. Nova prilika za prekidanje niza je u nedjelju u 17 sati protiv Radničkog iz Kragujevca u Draženovom domu na koju će svi zainteresirani moći doći po sniženoj cijenu ulaznice.

“Svjestan sam toga da sam prije nekoliko tjedana najavljivao da dolazi serija utakmica u kojoj bismo mogli ubilježiti niz pobjeda, no nažalost u tom smo periodu jako pali, u prvom redu fizički. Moramo to sutra prekinuti i dobiti Radnički, momčad koja se posložila i koja nije ista ona ekipa koja je u prvom kolu ovdje poražena od Zagreba. Ima odličnog trenera kojeg respektiram, ali s obzirom da igramo doma, da ima naznaka da bi moglo biti puno navijača, koje ovim putem pozivam da nam dođu pomoći, vjerujem da ćemo uspjeti pobijediti Radničkog”, izjavio je Radulović na konferenciji za medije.

Nedugo po povratku momčadi iz Litve uslijedile su ostavke čelnih ljudi kluba, predsjednika Vlatka Previšića i direktora Andra Knega. “To je bilo očekivano. Predsjednik mi je u razgovoru u četvrtak najavio ostavku. Oni su postupili moralno, dali su ono što je od njih traženo. Po mojim saznanjima, oni su to napravili za dobrobit Cibone. Sad se po njihovom odlasku očekuje potez grada, onih koji u ovom trenu jedini mogu pomoći klubu. Već u ponedjeljak očekujem reakciju Grada. Osobno sam od prvog trenutka uvjeren da naše probleme ne možemo riješiti bez Grada i gradonačelnika Bandića, a vjerujem da Bandić nije taj koji će zabiti zadnji čavao u lijes Cibone.”

Poželio se Radulović osvrnuti i na velik doprinos što su dvojica klupskih dužnosnika u ostavci dala Ciboni. “Previšić i pogotovo Knego učinili su sve što je bilo u njihovoj moći. Kad sam preuzimao klupu Cibone, moj jedini uvjet je bio da se zadrže Bogdanović, Radošević i Zubčić, ali i da klub ostane velik i u krizi te da prvo potpiše ugovor sa svojim kapetanom Rozićem iako je ozlijeđen. Andro je bio taj koji je našao te novce da se sačuva igračka jezgra, ti talenti koji su meni vrjedniji od svih tih poslovnih prostora.”

Iako je pred početak sezone bilo prostora i za drukčije odluke, Radulović tvrdi da bi opet sastavio istu ekipu da se može vratiti u vrijeme. “Mogla je ekipa na papiru biti pet puta skuplja pa bi se dosad već raspala jer bi igrači došli tražiti novce. Ovo je možda najjeftinija ekipa u novijoj povijesti Cibone, ali zato najpotentnija. Ovo je bio moj izbor za budućnost Cibone i hrvatske reprezentacije.”

Može li ekipa funkcionirati dok nad klubom visi Damoklov mač propasti? “Ma može, mi funkcioniramo, mada je izgledalo loše u drugom dijelu protiv Rytasa, ali tu smo se raspali fizički. U svlačionici dosad nismo pričali o novcima, nitko od igrača nije tražio sastanak zato što nije plaćen.”

Zbog propuštanja puta u Litvu, Marcus Johnson prijavljen je klupskoj disciplinskoj komisiji koja će se sastati prema pravilniku. Nekih težih sankcija neće biti. “Ja nemam obraza potjerati igrača koji tri mjeseca nije plaćen. Njegov odnos prema ekipi inače je dobar, pogotovo jer se u Zagrebu susreće s raznim problemima.” I njegov menadžer Rade Filipović, koji je lani uvelike doprinio tome da Gordon ostane do kraja sezone, stavio se na raspolaganje klubu i ponudio svu pomoć koju može dati. “Zahvalio sam mu se, ali s moje strane bilo bi neozbiljno počinjati ikakvu priču o pojačanjima dok nam je sudbina ovako neizvjesna. Poslije ovih ostavki situacija će biti jasnija i vidjet će se je li Grad spreman pomoći Ciboni.”

Kad govori o pomoći, Radulović ne misli samo na plaće, nego na dovođenje jednog ili dva igrača.

“Treba ovu ekipu početi servisirati. U prvih sedam utakmica ja sam njih doslovce satrao jer nisam kalkulirao. Mirko Novosel mi je predlagao da kalkuliram, ali nisam poslušao njegovo 50-godišnje iskustvo jer ja ne znam kalkulirati. Teško je bez kalkulacija igrati na dva fronta sa samo sedam-osam igrača. Fizički pad bio je neminovan i došao bi kad-tad, Česi su ga samo ubrzali. Ali kad nam bude omogućeno dovoditi pojačanja, dovodit ću samo igrače koji će ovu našu jezgru činiti boljom. Što se mene tiče, mi možemo deset utakmica Eurolige izgubiti, ja ću stajati uz ove dečke jer vjerujem apsolutno u njih.”