zdravko_radulovic_01U četvrtak u 18:30h Cibona dočekuje francuskog prvaka Cholet u izravnoj borbi za plasman u Top 16 Eurolige. Goran Vrbanc, ponajbolji Cibos u subotnjem porazu od Nymburka, ovako razmišlja o predstojećem izazovu:“Cholet nam je glavni konkurent u borbi za Top 16 i zato moramo dobiti ovu utakmicu, iako neće biti lako. Prvenstveno moramo odigrati dobru obranu. I protiv Nymburka u NLB ligi vidjelo se da bez kvalitetne obrane ne možeš pobijediti nikoga. Vjerujem da ćemo u utakmicu s Francuzima ući hrabro u obrani, napad će doći sam od sebe i to je recept za pobjedu.”

Trener Zdravko Radulović isto tako je svjestan da je za njegovu momčad ovo najvažnija europska utakmica u dosadašnjem dijelu sezone. Cholet, Lietuvos rytas i Cibona čine tri konkurenta za četvrto mjesto u skupini, koje posljednje vodi među najboljih 16 Eurolige.

Pred taj izuzetno važan ogled njegova momčad ima pet dana bez utakmica, koje će iskoristiti za odmor i osvježavanje ekipe. “Iako se mučimo sa sitnim ozljedama, u četvrtak ćemo izgledati bolje nego protiv Čeha u subotu. Delaš i Johnson imaju problema s petom, dok Bojana malo muče leđa”, otkrio je trener Radulović na press-konferenciji u utorak.

Još su uvijek aktualni problemi Cibone s manjkom igrača koji u igri participiraju s ozbiljnijom minutažom. “Momčad smo koja zabija najviše u NLB ligi, ali smo isto tako među onima koji najviše primaju. Problem je jednostavno u skraćenoj rotaciji jer u posljednja tri tjedna igrali smo devet zahtjevnih utakmica s rotacijom od maksimalno osam igrača. Time ne tražim nikakve alibije jer izuzmemo li kiks protiv Nymburka, svime ostalim bio sam zadovoljan.”

Utakmicu s Nymburkom teško mu je prežaliti jer bila je to velika šansa za Cibonu da se odvoji od svojih hrvatskih konkurenata u NLB ligi. No vremena za tugu nema jer novi protivnici su pred vratima, a željeno iskusno pojačanje na playu, za koje Radulović tvrdi da bi znatno popravilo sliku momčadi, u ovoj situaciji je neizvjesno.

zdravko_radulovic_02Novinare je zato zanimalo ima li istine u špekulacijama o Gordanu Giričeku kao novom igraču Cibone? “Ja sam se s njime sastao prije 20-ak dana na kavi, ali nije bilo razgovora o Ciboni. Mi smo u prijateljskim odnosima još otkad sam ja kao veteran igrao za ovaj klub, a on se tek pridruživao momčadi. Ako me pitate o njemu kao igraču Cibone, onda sam ja za tu opciju i to odmah. To je moje trenersko mišljenje”, rekao je Radulović i za kraj ponovio apel: “Od sada nadalje koristit ću svaku konferenciju za medije da pozovem ljude u Gradu koji mogu da nam pomognu. Ovo što se događa Ciboni već je klasično mrcvarenje, čak nije ni održavanje na aparatima nego nešto još gore. Bez Grada očito ne možemo riješiti probleme koje imamo. Nadam se da ima dovoljno zrelih ljudi kojima je u interesu da Cibona kao klub opstane, pozivam ih da pomognu ovim momcima koji se bore i izgaraju za ovaj klub. Svi moramo biti svjesni da je u pitanju sama egzistencija Cibone, njeno preživljavanje. Stojim iza svih svojih riječi i ponavljat ću to odsad nadalje prilikom svakog obraćanja javnosti”, završio je Zdravko Radulović.