NLB Liga

NLB Liga

U nedjelju, 14. studenog 2010., Cibona će na noge Crvenoj zvezdi u sklopu sedmog kola NLB lige. Beogradski klub zasad nema nijednu pobjedu na svom kontu, u petom kolu je doživio uvjerljiv domaći poraz od Zadra i sigurno ne namjerava dopustiti da se nastavi niz poraza.

Najučinkovitiji Zvezdaš u prvih šest kola bio je Nemanja Nedović (15 ppg, 4 rpg, 2 spg), pratili su ga Strahinja Milošević kojeg se sjećamo iz Partizana i Uroš Nikolić, ali svi ti igrači polako padaju u drugi plan jer klub se od početka sezone pojačao trojicom Amerikanaca.

Jahmar Young već je sudjelovao u zadnja dva Zvezdina poraza s prosječno 18 koševa, lanjski igrač Cedevite Ricardo Marsh na gostovanju kod Krke prošlog vikenda zabio je 18 koševa i podijelio dvije blokade, dok će se protiv Cibone predstaviti 28-godišnji Anthony Myles (208 cm, 116 kg).

Na prvi pogled čini se kako našima odgovara susret s fenjerašem NLB lige umetnut između dva najvažnija euroligaška ogleda (Cholet pa Lietuvos rytas), ali s obzirom na Zvezdinu tradiciju i najnovija pojačanja, gostovanje u Beogradu bit će sve samo ne lagano. Susret počinje u podne.