bojan_bogdanovic_vs_Olimpija_84-81U vikendu nakon spektakla s Barcelonom na rasporedu je bilo deveto kolo regionalne NLB lige. Dvije su utakmice odigrane u petak, u subotu su na redu bile još četiri, a čast da zatvori kolo pripada Ciboni, koja u nedjelju gostuje kod Igokee. U Laktašima Cibosi traže put prema vrhu tablice i petoj ligaškoj pobjedi. Cibosi su trenutno na 50 % uspjeha (četiri pobjede i četiri poraza), a pobjedom bi opet bili u pozitivi kao i nakon petog kola, kada je omjer bio 3-2.

Radnički je pao u prošlom kolu, ali umorna Cibona sasvim sigurno neće imati lak posao protiv Igokee, koja se cijeli tjedan pripremala samo za ovu utakmicu. Glavna opasnost Ciboni prijeti od dvojice Amerikanaca, organizatora igre Briana Chasea te Lancea Harrisa, ali i odličnog centra Joksimoviča (208 cm).

Strateg Igokee Slobodan Klipa najviše se pribojava Bojana Bogdanovića i Roka Stipčevića: “Bogdanović i Stipčević su dva jaka individualca koja moramo zaustaviti. Sigurno da momcima nije potreban dodatni motiv od činjenice da mogu dobiti Cibonu u NLB ligi. Lakše nam je igrati protiv momčadi koje imaju tradiciju, svoj sustav igre. Protiv zagrebačke momčadi trebamo primijeniti jaku i agresivnu obranu i momčadski duh ako želimo novu pobjedu.”

Utakmica je na rasporedu u nedjelju u 17 sati.

Autor S.M.