Bojan Bogdanović, prvi strijelac susreta sa 29 koševa

Bojan Bogdanović, prvi strijelac susreta sa 29 koševa

U prvoj utakmici NLB Lige Cibona je poražena u gostima kod Hemofarma sa 86:80 (10:26, 26:13, 26:23, 24:18). Vukovi nakon svega mogu žaliti za propuštenom prilikom:(.

Cibona je izvrsnom igrom u prvoj čevtrtini iznenadila domaćine, igrači Zdravka Radulovića riješili su je s 26:10 u svoju korist. U nastavku je uslijedio pad što domaćini koriste i već do poluvremena dolaze na samo -3 (36:39), da bi se u posljednjih deset minuta ušlo potpuno izjednačeno (62:62). Rok Stipčević ubacuje za 79:76 nakon čega Hemofarm kreće u šutersku seriju 100injak sekundi prije kraja. Za 83:79 tricu ubacuje Pavković, Bogdanović pokušava uzvratit i na žalost ne uspijeva, domaćin ubacuje još jednu tricu i utakmica je odlučena.

Nakon susreta trener Cibone Zdravko Radulovićje rekao:
“Cibona u svojoj povijesti nikad nije imala mlađi sastav. Utakmicu smo izgubili na sitnim detaljima poput skokova u napadu Mačvana u trenucima kada se utakmica lomila. Tijekom većeg dijela igrali smo zonu i to zbog toga što nemamo dovoljan broj igrača u rotaciji. U samom početku Hemofarm je imao problema na našu zonsku igru, ali kada se prilagodio više nismo imali prava rešenja.”

Prvo ime usreta bio je raspoloženog kapetana Cibone Bojan Bogdanović kojemu je trener Radulović dao sve ovlasti što je hrvatski reprezentativac i prigrlio te je s 29 poena (4/7 za dvicu, 5/11 za tricu, 6/7 slobodna bacanja) bio prvi strijelac utakmice. Radošević je dodao 14 koševa i 7 skokova, Rok Stipčević ubacio 13 poena uz 7 asistencija. Dobru partiju je odigrao i Zubčić sa 10 koševa i 9 skokova. Domaćine je predvodio Milan Mačvan s 25 koševa i 7 uhvaćenih lopti.