Jamont Gordon (6. kolo NLB: Cibona 68 - 65 Zadar)

Jamont Gordon (9 koševa + 8 skokova + 9 asistencija)

Cibona je uvjerljivo slavila protiv Zadra 91:68 i tako u posljednjem kolu sama odlučuje o jedinic prije doigravanja. Večeras su Vukove do pobjede vodili centri koji su ubacili čak 46 poena, dok je vanjska linija odigrala odličnu partiju u obrani:”Znali smo da moramo pobijediti da bismo ostali u igri za jedno od prva dva mjesta. Drugi cilj je bio šest razlike i to smo odradili kako treba. Visoki igrači bili su napadački raspoloženi, pa smo uspjeli iskažnjavati Zadrovu atipičnu obranu, bez obzira na loš šut glavnih vanjskih igrača.” izjavio je trener Perasović.

Iako su Bagarić (14 koševa, šut 6/7) i Radošević (20 koševa, šut 7/7, bacanja 6/6) odigrali odličnu utakmicu, Perasović nije bio zadovoljan skokom:”Nisam zadovoljan što smo izgubili skok. Zadrani su previše skakali u napadu.”

S druge strane, trener Jusup nije bio zadovoljan s Stipčevićem i Carom:”Ljut sam na njih jer sam im rekao da se moraju brže riješavati lopte. Samo tako su protiv ovako agresivne Cibone mogli doći do šuta. Brine me i što su centri lako dolazili do lopte i šuta. Brine me što nema doprinosa s klupe.”

U nedjelju derbi kola igraju Zagreb i Cibona odlučuju tko će imati prednost domaćeg terena. Cibona pobjedom osigurava “jedinicu”, dok je poraz baca na 3. mjesto.