Marko Tomas vs CedevitaJednako kao i prije šest godina Cibona je osnovni dio natjecanja NLB Lige završila na prvom mjestu, s tim da su danas za to morali svladati Cedevitu, što su i učinili. Vukovi su slavili sa 93:82 (33:21, 22:28, 18:16, 20:17).

Već u sedmoj minuti Cibona je agresivnom obranom, ponajviše zahvaljujući Gordonu otišla na 23:9. Da se utakmica ne odluči prerano Cibosi su izgubili agresiju u obrani, Kovačević je povezao dvije trice i utakmic je i dalje bila otvorena. Srećom, svaki put kada su gosti došli preblizu, Cibona je znala pobjeći. Marko Tomas bio je zaslužan za najveću prednost Cibone u 26. minuti (71:55). Cedevita se opet vraća tricom Baždara za 79:72 nešto više od 6 minuta prije kraja. Najbolji pojedinac gostiju Andrija Žižić radi peti prekršaj, obje momčadi ne ubacujugotovo tri minute a susret rješava Troha sa dvije tricedvijeminute prije kraja.

Nakon susreta trener Perasović nije bio prezadovoljan:”Primili smo 49 poena u prvom dijelu, a to je nedopustivo. Čak smo dva puta imali Cedevitu na konopcima, ali nismo im uspjeli dati završni udarac. Malo smo pali u formi, nema više one euroligaške tenzije i morat ćemo se u nastupajućem vremenu igrački podići. Ipak, u svlačionici sam čestitao igračima, jer smo posve zasluženo osvojili prvo mjesto u osnovnom dijelu NLB lige. Vodili smo na ljestvici od početka do kraja i odigrali smo bolju sezonu nego je to bila ona lanjska. U polufinalu igramo protiv Olimpije koja nas je dva puta pobijedila ove sezone i sigurno ćemo u toj utakmici imati dodatni motiv. Nismo u sjajnoj formi, no, vjerujem da ćemo se za mjesec dana kompletirati i vratiti u izdanja koja su nas krasila dobar dio sezone.