Marko Tomas vs Cedevita 13 NLB 2009-10Cibona je sinoć, oslabljena za Gordona i Vukušića, poražena na gostovanju kod Žalgirisa sa 68:61.

Otvaranje utakmice je bilo vrlo loše, Žalgiris je odmah otišao na na 13:0 u 4. minuti, da bi se na prvi odmor otišlo pri rezultatu 24:10. Uz šut 4/12, 4 izgubljene lopte, index momčadi -2 (Žalgiris je tada imao index 36) -14 je još i dobar rezultat. U drugoj četvrtini Perasović prelazi kreće na zonu koja ne donosi rezultat odmah tako da domaćini imaju +17, malo kasnije i +20! Vukovi nisu posustali i do kraja utakmice smanjuju previsoku prednost domaćina što s obzirom na pobjedu Cibosa u Zagrebu od +12 u slučaju istog broja bodova daje prednost Vukovima.

Najefikasniji Cibonin igrač bio je Marko Tomas (18 poena, šut 5/12), dok su Princ i Rozić ubacili po 11 poena. Žalgiris je predvodio je Brown s 20 poena i 4 asistencije.

Nakon utakmice Marko Tomas je kratko izjavio:”Igrali smo jako loše. Otvorili su s 13:0 i to je praktički bio kraj utakmice. Kasnije smo se jako trudili smanjiti zaostatak, ali bilo je teško bez dvojice igrača u sastavu. Izgubili smo sa sedam razlike, što je povoljno za nas. Očekujem da će Barca slaviti protiv Asvela i da ćemo imati šansu za prolaz u Top 16.” (Barcelona je pregazila Asvel sa 90:64 nap.a.)

Velimir Perasović priznao je da je Žalgiris večeras bio bolji: “Bili su bolja momčad tijekom cijele utakmice, no sedam poena zaostatka moglo bi nam pomoći u borbi za prolaz u Top 16. Nedostajali su nam Gordon i Vukušić, naši mlađi igrači još nisu dovoljno iskusni da bi na pravi način reagirali u napadu, što nas je koštalo.