Cibona je poražena na svom parketu od Zadra, u derbiju hrvatskog prvenstva.

Cibona je djelovala izgubljeno i nakon što je na poluvremenu imala +5 (47:41) nije uspjela reagirati kako treba u nastavku susreta. Trener gostiju, Aco Petrović je ponovno zaradio tehničku pogrešku zbog neprestanog pritiska na suce i gestikuliranja na baš svaku odluku. Treća dionica je već tradicionalno loša za Cibonu, odlična za Zadar koji sa -5 odlazi na +9. U posljednjem dijelu Zadar ima za cilj zadržati prednost a Cibona otvorene šuteve ne daje u ruke raspoloženim Ayusu i Warrenu te gubi vrlo bitnu utakmicu ove sezone.
Nakon utakmice trener Joke Vranković kratko je izjavio:\”U prvom smo poluvremenu imali 9 asistencija, u nastavku tek jednu, i tu treba tražiti uzroke poraza. Za pobjedu nad Zadrom nije dovoljno igrati dobro samo 20 minuta. u posljednjoj smo četvrtini previše ulazili u nerezonske šuteve, u nervozu, umjesto da smo lopte davali raspoloženijima, poput Ayusa. Zaslužena pobjeda Zadra.\”

Aco Petrović dao je svoje viđenje utakmice:\”Izuzetna utakmica, uvijek je lijepo dobiti Cibonu u Zagrebu, pogotovo pred ovakovom publikom koja nas je i pored lošeg vremena došla bodriti iz Zadra. Pobijedila je momčad u kojoj se točno zna što tko treba raditi, razbili smo ih kao i mnoge u trećoj četvrtini. Ako bih trebao tražiti junaka onda je to Pankracije Barać, koji sjajno igra u Jazinama ali na gostovanjima ne pruža tako velike partije.\”

Lukša Andrić nije pružio partiju za pamćenje (6 poena i samo 2 skoka):\”Dali smo sve od sebe ali nažalost bili smo nekako zakočeni, kao da smo igrali pod ručnom kočnicom. Oni su u drugom poluvremenu počeli sve pogađati i tu su nas dobili.\”