Cibona je sinoć doživjela i prvi poraz na domaćem parketu od Unicaje koja je slavila sa 62:76 (17:26, 15:6, 11:18, 19:26). Pred samu utakmicu ozlijedio se najiskusniji Mulaomerović pa je Joke na parket poslao Princa koji se nije najbolje snašao u paru s Ayusom. Sa druge strane, Unicaja je ušla odlično u utakmicu i uz sjajan protok lopte i šuterski učinak već na kraju 3. minute ima ogromnih +13 (2:15) koje je postavio Haislip odličnim zakucavanjem. U igru ulazi Kelley koji s Warrenom diže igru Cibone ina prvi odmor se odlazi pri rezultatu 17:26 koji je i odličan budući da su gostim u prvih 10 minuta imali šut za tricu 6/7. U drugoj četvrtini druga priča: odlična igra u obrani, učestaliji skokovi u napadu, bolji šut iz vana i Cibposi imaju 32:32 na velikom odmoru.
U nastavku Cibona i dalje igra dobro u obrani ali napda ne ide: 6. minuta drugug poluvremena nisu ubacili koš iz igre i gosti opet imaju prednost od 9 poena (45:54) nakon Vrankovićeve tehničke pogreške. 4 minute prije kraja Cibona stiže do izjednačenja 57:57 i nakon minuite odmora ali tada nakon timeout-a Scariole u 2 minute Unicaja radi seriju 10:0 i utakmica je bila odlučena. Što je najgore, na kraju se ozlijedio i Hoskin.

Hoskin i Warren ubacili su po 14 koševa, Ayuso 13 dok su goste predvodili Rodriguez, Welsch i Haislip sa po 15 poena.

Nakon utakmice Joke je samo kratko rekao:\”Nisam zadovoljan ulaskom u utakmicu, a poslije toga smo pokazali želju i volju. Mislim da smo naišli na momčad koja je jednostavno kvalitetnija. Pri rezultatu 57:57 neke sudačke odluke nam nisu išle na ruku i vjerujem da je to dobrim dijelom prevagnulo. Kada igrate protiv takvih momčadi jedna ili dvije lopte mogu odlučiti. Što se tiče Princa, ne mislim da je Vedran glavni razlog zbog kojeg smo ušli manje agresivno. Teško je očekivati da jedan razigravač igra 40 minuta. On je također bio ozlijeđen prije susreta i pokušali smo ga osposobiti da nam da neke minute. Mula ima parcijalnu rupturu zadnje lože te da ga neće biti u sastavu tri tjedna, a što se tiče ozljede Hoskina još nije poznato koliko je ozbiljna ozljeda\”

Chris Warren nije bio zadovoljan:\”Posljednji tjedni vrlo su teški za nas. Ne znam u čemu je problem. Izgubili smo samopouzdanje kao momčad i to se osjeti, to je razlika u odnosu na prijašnje godine. Gubimo lopte, lopta ne kruži kako bi trebala… No, ne smijemo odustati jer mislim da bi jedna pobjeda sve mogla preokrenuti.. Do sada smo uvijek više-manje ispunjavali očekivanja, dok smo sada daleko od onoga što sam očekivao na početku sezone. Znam što je Cibona, znam koliko su važne euroligaške utakmice, znam koliko je važno biti u vrhu NLB lige. Mislim da ove godine još nemamo onu potrebnu kemiju u momčadi, u ovom trenutku još nismo tamo. Kada sam stigao u Cibonu, sve je to išlo puno brže. Sada imamo puno novih i drukčijih igrača, novog trenera i momčad još nije u ravnoteži. Trebamo nešto promijeniti, nije svaka situacija baš za svakog igrača. Cibona nije za svakoga! S ovakvom momčadi imat ćemo još jako puno posla. Mislim da nismo napredovali koliko smo trebali u ovom dijelu sezone i to me jako frustrira. Ove sezone smo ispod 50% pobjeda i to za mene nije prihvatljivo, a ne bi trebalo biti niti za ostale igrače, trenera i Cibonu kao klub.\”

Bariša Krasić je optimist:\”Naravno da mi je žao što smo izgubili, ali sreća je da nam ova utakmica ipak nije presudna. Imamo se još prilike iskupiti. Imamo još utakmicu u subotu i nakon toga nastupa stanka koju ćemo morati iskoristiti da se pripremimo za odlučujuće utakmice u siječnju. Ne bih izdvajao nikoga kao krivca, mi i pobjeđujemo i gubimo kao kolektiv.\”

S Barišom se slaže i Rozićš:\”Unicaja je odlično ušla u utakmicu, odmah su stvorili desetak koševa prednosti. Do poluvremena smo odigrali kako se od nas traži, no u nastavku nismo zadržali kontinuitet. Španjolci su odigrali odličnu šutersku utakmicu i mislim da je bolja momčad pobijedila. Svaki poraz nosi razočaranje, a pogotovo kada izgubiš prvi put na domaćem terenu. Nisam to očekivao, moram priznati. Šanse za Top 16 još uvijek postoje. I prije smo prolazili sa šest pobjeda.\”

Davor Kus sinoć nije pruži špartiju kakvu smo navikli (i hvala mu na tome:)):\”Došli smo u Zagreb pobijediti jer tako igramo svaku utakmicu. Cibona je odigrala solidno i ne trebaju žaliti za ovim porazom jer nije još ništa izgubljeno. Što se mene tiče, u posljednje vrijeme igram nešto manje nego na početku sezone, ali nadam se da će se to ubrzo promijeniti.\”