Cibona se večeras predstavila svojim navijačima u novoj sezoni pobjedom protiv Hemofarma 79:74 (19:18, 21:22, 21:10, 18:24). Odličnu košarku Cibosi su pokazali u trećoj četvrtini kada su serijom 19:6 slomili protivnika u čemu se posebno istaknuo Sam Hoskin. Moramo spomenuti i Ayusa te mladog Kaštropila, što je i na pressici potvrdio i Vranković:\”Franko je svakako koristan, pogotovo kad igra protiv jakih i visokih igrača\”

Na poluvrijeme se otišlo u egalu i tada Cibona počinje agresivnije igrati u obrani prislivši igrače Hemofarma na 3 izgubljene lopte. Gosti prvo dolaze na -6 što Andrić smiruje tricom, a zatim u 36. minuti dolaze na -4 kada Cibona odgovara serijom 8:0 i pobjeda je bila osigurana.

Joke je naravno zadovoljan pobjedom, ali:\”Ne mogu biti potpuno zadovoljan jer još uvijek igramo na periode. Ovog puta dobar je bio pristup u toj trećoj četvrtini, ali morat ćemo tražiti puno više i ova ekipa može puno više. Zapravo sam najzadovoljniji s činjenicom da nismo ponavljali greške koje smo radili u Zadru. Daleko je ovo od idealnog, ali trener mora biti zadovoljan kad mu igrači ne ponavljaju gluposti.\”

Cibose je predvodio Sam Hoskin sa 18 koševa i 11 skokova, Ayuso je ubcio 13, Warren 12, Kaštropil 11 (7 skokova) te Andrić sa 10 uz isto tako 7 skokova.

Goste je predvodio Jagodnik sa 14 poena.