Na Bjelolasisci gdje se Cibona sprema za iduću sezonu predsjednik Cibone, gosp. Ivo Jelušić, održao je pressicu:

Svima je jasno da se vjeruje novom treneru i novoj ekipi:\”Želimo se ozbiljno pripremiti i mislim da imamo ekipu koja garantira ozbiljan rad. Vjerujemo u našeg novog trenera Joku Vrankovića i možemo spremni dočekati novu sezonu. Na stručnom stožeru je sada posao da spremi igrače koje imamo na najbolji način u što uopće ne sumnjamo. Kada se usporedi momčad od prošle i ove sezone, mislim da se može reći kako je ovogodišnja momčad jača. Ukoliko ne bude ozljeda i igrači budu davali svoj maksimum, mislim kako rezultat mora biti i bolji nego što je bio prošle sezone. Glavni ciljevi koji su stavljeni pred novog trenera su ozbiljan rad, u što ne sumnjamo, a što je već pokazano u proteklih mjesec i pol dana.

Osvrnuo se predsjednik i na napise o previše stranaca pod Tornjem:\”Naša je želja da u Ciboni bude što više domaćih igrača. Međutim, stanje na tržištu, kao i naše financijske mogućnosti, nisu nam omogućili da dovedemo više hrvatskih igrača. Ipak, seniorskoj momčadi su priključeni najperspektivniji juniori, dok se definitivno nastavlja s politikom dovođenja hrvatskih igrača. Za Baraća smo se borili kao lavovi. S prvim razgovorima oko prelaska u Cibonu počeli smo već tijekom prošle sezone, a u posljednja dva mjeseca smo napravili sve što je u našoj moći kako bi ga doveli u Zagreb. Međutim, pristao je na inozemnu ponudu, koja će ga opet odvesti na posudbu, tako da neće ostati u Tau Ceramici. Proračun kluba je oko 35 milijuna kuna, a bio bi još veći da se ne moraju sanirati dugovanja iz prošlih godina\”.

Ayuso bi se momčadi trebao priključiti uskoro dok je stanje ozlijeđenog Vrbanca još uvijek nepoznato (Vrbanc ima stres frakture u gležnju), a u klubu se nadaju što skorijem oporavku

Za vrijeme dok Cibona tek kreće s pripremama, reprezentacija radi na usavršavanju za EP koje počinje za sedam dana. Posljednju provjeru uoči Eurobasketa u Španjolskoj ekipa je odradila odlično. Osvojen je Efes Kup i to bez poraza svladavši u finalu domaćina Tursku (drugi put na turniru). Hrvatska je loše počela, imala zaostatak nakon 10 minuta, ali u drugoj dionici je došlo do preokreta. Drugi dio smo dobili čak 25:13 i na poluvrijeme smo otišli s prednošću 39:31. Repka nastavlja i dalje, ali opet dolazi do naše crne rupe i domaćini dolaze na samo četiri koša zaostatka 10 minuta prije kraja. Srećom u završnici smo pokazali karakter i pet minuta prije kraja pri rezultatu 65:60 radimo seriju 7:0 te tako riješili pitanje pobjednika. Najbolje odigrao Marko Popović s 15 poena, dok je Marko Banić ubacio 12 poena uz osam skokova. Planinić je dodao 10, Kasun i Rozić 8.