\”Ukoliko u reprezentaciji ne bude Giričeka i Vujčića, mi nećemo biti slabiji 15 ili 20 posto, bit ćemo slabiji sto posto i to odgovorno tvrdim. Znam da se Gira lomi i nadam se da će ipak doći, a što se tiče Vujčića, on se jednostavno mora pojaviti.\” Nakon Vujčića i Giričeka, svoj su dolazak otkazali i Andrija Žižić iz Olympiacosa kao i Dalibor Bagarić iz Španjolske Girone. Bagarić je samo rekao:\”Ne mogu psihički i fizički izdržati 12 mjeseci igrajući u kontinuitetu.\”

Prka nije sretan: \”Vujo i Gira su igrači koje se ne može nadoknaditi. Vujčić je vodeći igrač Eurolige, jedini od nas centara koji može otvoriti reket, isto je s Girom na njegovoj poziciji. Ali i sa svakim od nositelja repke. Tu mislim na Planinića, Popovića, Ukića, Kasuna, Žižića…I meni supruga treba roditi 1. rujna kada ćemo mi biti u Španjolskoj pa nisam rekao ne reprezentaciji. Stoga ću, iako neki misle da je to ponižavajuće, javno zamoliti Giričeka i Vujčića da pomognu reprezentaciji. Molim ih da se odazovu!\”.

Mi možemo samo reći Prka svaka čast!

Za to vrijeme je izbornik reprezntacije Jasmin Repeša objavio popis igrača koji će 20. srpnja krenuti na pripreme za EP. Između ostalih tu su i Kus i Rozić ali i Giriček i Vujčić za koje još postoji nada da će se odazvati pozivu. Na popisu su: Ukić, Planinić, Popović, Kus, Vladović, Giriček, Baždarić, Miljković, Rozić, Tomas, Stojić, Longin, Banić, Žižić, Markota, Prkačin, Kasun, Bagarić, Tomić, Andrić, Barać, Lalić, Pašalić, Vujčić.