Kolo prije kraja prvog dijela Eurolige, samo su tri ekipe u skupini B sigurne za plasman u TOP16: Panathinaikos, Maccabi i Joventut. Još se traže dva mjesta,a možda čak i tri, ovisno o rezultatima u grupi C (\”najbolji šesti\” klub).

Uz Cibonu, tu su još i Partizan, Unicaja i Lottomatica. Ako Cibona pobijedi u Rimu, Cibona je sigurno u TOP 16, jedino se ne zna da li će biti 4. ili 5. u grupi B (u krugu s Partizanom je 4., dok je u kurgu s Unicajom peta). Ako bi Olimpija pobijedila Juventut u Badaloni, zatvoriti će se krug tri momčadi sa 7-7, Cibona bi u svakom slučaju bila 4.

Ako Cibosi dožive poraz u Rimu, Cibona bi ostala na 6-8 kao i Lottomatica. Tada bi se zatvorio krug tri ekipe (tu je još i poraženi iz susreta Partizana i Unicaje). Ako to bude Partizan, Cibona je 5. sa svakim porazom u Rimu manjim od 14 razlike. Kada bi se zatvorio krug s Unicajom, Cibona je osuđena na šesto mjesto jer Španjolci imaju 2-0 s Lottomaticom.

Puno kombinacija za zadnje kolo, ali vjreujemo da Cibona može i do prvo pobjede na strani u ovogodišnjem izdanju Eurolige!