Cibona je večeras poražena u Beogradu s 82:71. Otvaranje utakmice je bilo vrlo loše: Partizan je u 7. minuti imao 17:2, a za to vrijeme je Cibona imala šut 1/5 i čak 5 izgubljenih lopti. Zula je pokušao s Manceom na poziciji jedinice, bez Kusa ali to nije funkcioniralo. Kada je u igru ušao Kus, uz pomoć McCullougha igra domaćina je usporena, a uz pomoć Wrighta u napdu vraća Cibonu na 17:11 nakon prvih 10 minuta. Početkom duge dionice, Kus ubacuije tricu uz prekršaj i Cibona -4 (25:29, 15. minuta). Kus ubacuje opet za 29:28 u 16. minuti. Serija Cibone je morala biti prekinuta i trener domaćina je to i načinio: nakon koraka Drobnjaka, trener Partizana Duško Vujošević je krenuo u fizički obračun s jednim od sudaca. Povukao je suca za majicu s leđa, nakon čega je na teren došao i predsjednik kluba Predrag Danilović, koji je stratega Partizana spriječio da nastavi fizički obračun sa sucem, koji je tada otišao u svlačionicu, a susret je prekinut na dvadesetak minuta…. Dodatni komentar ovog incidenta nije potreban…

Cibona nastavlja seriju s još 4 poena, i dolazi u vodstvu 36:31 u 19. minuti. Na žalost, isto kao i u Ljubljani loše reagira. Partizan uzvraća serijom 7:0 (Veličkovića i Tripković) i na odmor se košem Andrića odlazi pri rezultatu 40:40.

U posljednju dionicu Cibona je krenula sa zaostatkom od 5 koševa, a na terenu s odmorenim Kusom i Žužom. U tom periodu Cibona vrlo reagira pod svojim košem i domaćini to koriste preko Pekovića i Veličkovića i dolaze do velikih i nedostižnih 73:65 u 37. minuti.
Kod Cibone je uvjerljivo najbolji pojedinac bio Davor Kus sa 32 poena, ukradenom loptom, dvije asistencije i devet iznuđenih prekršaja.

Unatoč ovom porazu, Cibona će u 2007. godinu ući s prvog mjesta s pobjedom više od Zadra, Partizana i FMPa.