Cibona će nakon poraza u produžecima od Olimpije pokušati nastaviti pobjednički niz na domaćem parketu protiv moćnog Panathinaikosa. Grci imaju osam europskih pobjeda u isto toliko nastupa, a doživjeli su samo jedan poraz u 11. kola grčkog prvenstva.

Cibona ima priliku u četvrtak (s početkom u 18:15 sati) svojim navijačima pokloniti prekrasan blagdanski dar, pobjedu nad prvim favoritima za naslov Europskog prvaka, to zna i trener Anzulović:\”Rezultati sami za sebe dovoljno govore o snazi Panathinaikosa, ali mi želimo produžiti period dobrih igara. Svjesni smo svojih mogućnosti i onoga što možemo, ali i respektiramo protivnika.\”

Morovića neće biti dva mjeseca, dok Krasića muči skočni zglob. Dobra je vijest povratak Vrbanca, ali je upitno koliko može dati u napadu i koliko može zaustaviti Diamantidisa, Hatzivrettasa i Delka nakon dulje pauze.

Recimo to da vrijednost ugovora Diamantidisa, najboljeg grčkog igrača, iznosi koliko je vrijednost cijele Cibonine momčadi, ali smo sigurni da će motivacije i želje za pobjedom neće nedostajati, pogtovo ako dvorana bude ispunjena kako Cibona i zaslužuje.

Bilo nam se teško vratiti nakon poraza u Ljubljani, ali smo uspjeli i nadamo se pobjedi u posljednoj utakmici u Euroligi 2006. godine. Zadovoljni smo kako smo odigrali u Ateni, ali to je bilo davno i promijenilo se dosta stvari od tada. Ako zadržimo koncetraciju svih 40 minuta, što neće biti lako jer je kluba gostiju vrlo jaka i mogu držat tempo tijekom cijelog susreta, imamo prilliku za pobjedu.

Kapetan Cibone, Davor Kus, samo je kratko dodao:\”Njihov pobjednički niz je impresivan, ali nisu samo pobjede ono što Panathinaikos čini velikim klubom. Imaju klupu koja bi imala vrlo važnu ulogu u Europi, klupu koja može pobijediti bilo koga. Ako dostignemo razinu koju smo pokazali u utakmicama protiv Partizana i Maccabija u Zagrebu, te uz pomoć naše publike vjerujem da možemo do pobjede.\”

Što se tiče nagradne igre, večeras je \”izbačeno\” 5 imena, a dobitnici su:

° Toni Klindić
° Martin Augustinović
° ivana capan
° Diana Ivanković
° Mario Lukšić