Danas, 15 godina nakon pada Vukovara, grada heroj igrači obje momčadi su odali počast svim poginulim Vukovarcima.

Cibona je večeras došla do dva nova boda i do 8. pobjede u NLB ligi, pred gostovanje Maccabia svladaviši Split na Gripama s 85:98 (21:25, 22:26, 21:24, 21:21). Anzulović je iskoristio širinu klupe i veću kvalitetu pa su večeras na parket istrčala cijela momačad iz zapisnika

Iako su Cibosi malo \”sporije\” ušli u utakmicu, serijom 8:0 dolaze do 8:16, da bi se, nakon minute odmora koju je pozvao trener Mršić, domaćini serijom trica i atraktivnih zakucavanja raspoloženog Damjana Rudežavratili u igru. U drugoj četvrtini preko raspoloženog Andrića i Rozića, Cibona lako pronalazi rupe u obrani domaćina, pa se na veliki odmor otišlo s +10. Splićani su pokušavali brojnim izmjenama i zonskom obranom odgovoriti, no prednost je iz minute u minutu rasla. Pobjednik je definitvno bio poznat kada je Cibona došla 56:70. Nakon toga je skoro 1000 gledatelja gledalo egzibicije Cibone.

Najefikasniji su bili Lukša Andrić i Bariša Krasić sa po 17 koševa, dok je Davor Kus pridodao 13. Solidna igra u Splitu omogućila je momčadi da se mirno počne pripremati za susret 5. kola Eurolige protiv Maccabija koji je na rasporedu u četvrtak u 19 sati.

Veljko Mršić:\”Ovo je realan odnos snaga u ovom trenutku. Cibona je odigrala dobro u napadu, u prvom poluvremenu gotovo bez promašaja. Mi smo odigrali solidno, bolje nego u nekim prijašnjim susretima ali to nije bilo dovoljno za više od uvjerljivog poraza. Cibona ipak jednom tjedno igra jake utakmice u okviru Euroleague. Za razliku od njih koji igraju konstantno dobro, mi igramo u intervalima, po tri-četiri minute nam se dogodi black-out, tijekom kojih je Cibona radila razliku.\”

Dražen Anzulović:\”Zadovoljan sam pobjedom i igrom. Danas je naš napad bio kvalitetniji od obrane, koja nije funkcionirala na razini koju smo očekivali. Respektirao sam Split, uoči utakmice sam rekao kako oni mogu puno više od trenutnog rezultata, no na koncu je presudio naš kvalitetniji pristup i šira klupa. Zasluženo smo dobili utakmicu.\”

Damjan Rudež, košarkar Splita:\”Svi su očekivli da Cibona dobije ovu utakmicu, ali ja sam se nadao da ćemo im bolje parirati. Imao sam osjećaj da igramo dobro, da se dobro borimo, ali svaki put kad sam pogledao na semafor bilo je 12-13 razlike.\”

Warren Levour, košarkar Cibone:\”Najvažnije je da smo nakon napornih susreta u Euroleague ovo gostovanje odradili bez većih problema. Trener je rasporedio teret susreta na sve igrače.\”