13 godina nakon prerane smrti Kapetana, na Trgu Dražena Petrovića i pored Dvorane koja nosi njegovo ime, u Draženovu čast će se večeras na otvoriti muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović. Točno 13 godina nakon tragičnog lipnja 1993. godine, napokon će na jednome mjestu biti sakupljeno i izloženo oko 500 predmeta vezanih uz karijeru jednog od najvećih u povijesti košarke. Projekt Muzeja na 280 kvadrata su upornošću i voljom, uz pomoć Grad Zagreba i hrvatske Vlade, pokrenuli roditelji Mozarta, Biserka i Jole Petrović. Prijenos svečanog otvaranja je u 20.05 sati na Drugom programu.

Tužno je da se danas igra i druga polufinalna utakmica u Jazinama, tako da igrači naša dva trenutno najjača kluba neće moći biti nazočni otvaranju.

Kao što znamo, drugu utakmicu finala košarkaškog prvenstva Hrvatske igraju danas Zadar i Cibona, a finalna serija igra se na dvije pobjede (Cibona je u prvom susretu slavila sa 103:98). Prijenos je na HRT2 s početkom u 16:15 (?!?), a prijenos otvaranja je na istom progamu u 20:00.