Cibona je očekivano pobijedila slovenski Helios u 25. kolu GYL sa \”samo\” 92:84 (22:22, 25:19, 31:21, 14:22). Objašnjenje postoji, dao ga je gostujući trener Memi Bečirovič: \”Iskoristili smo Cibonin pad koncentracije nakon ispadanja iz Eurolige i poraza od Efes Pilsena.\”

Cibona se u prvoj četvrtini malo mučila s gostima, da bi u drugoj napravili prednost i otišli na odmor +6. U nastavku Cibona kreće agresivnije, pa tako u 26. minuti ima +15 razlike (66:51). Najveću prednost vukovi su imali u 31. minuti, 80:62.

Anzulović na kraju utakmice bio nezadovoljan:\”Upozoravao sam moje igrače na pristup ovoj utakmici, jer sam znao da bi se ovako nešto moglo dogoditi. Helios je vrlo kvalitetna momčad i moj kolega Beičirovič iz te momčadi izvlači maksimum. Imaju glavu i rep i za njih se treba dobro pripremiti želiš li pobijediti. Mi nismo imali dobar pristup u ovoj utakmici i tek s ulaskom igrača s klupe dobili smo potrebnu čvrstinu. Na kraju, kada smo stekli osjetniju prednost, nismo to znali iskoristiti, jer očito, ne znamo rasturiti protivnika.\”

U momčadi nije bilo Skelina, Davisona i Markote zbog ozljeda:\”Markota je, kao što znate, operirao hermiu, a Skelin i Davison imaju velikih problema s leđima i neizvjesno je kada će se vratiti na parket. Nisam siguran hoće li biti spremni za utorak i utakmicu protiv Borika, u prvom kolu domaćeg prvenstva.\”

Trener gostiju Memi Bečirovič bio je kratak: \”Došli smo ovdje odigrati što bolju utakmicu i po rezultatu tako je ispalo. Nažalost, ozlijedio nam se Domen Lorbek, naš najbolji igrač, no nadam se, da će s njegovim skočnim zglobom, ipak, biti sve u redu, u najskrorije vrijeme.\”