Iako konačni rezultat govori da je to bila lagana pobjeda Cibone, loše otvaranje Vukova gosti su iskoristili i dolaze do prednosti. Sve do 25. minute gosti su bili u vodstvu (+9), a tada Cibona kreće. Ritam u obrani se podiže, Borik nema odgovora na agresivnu obranu i Cibona dolazi u vodstvo. Serija Cibone od 23. do 30. minute donosi Ciboni skok sa 36:45 na 49:48 tricom Rančića. Odlična igra Penna (13 poena, pet skokova i pet ukradenih lopti) koji je neprestano vršio pritisak na gostujućim razigravačima donije je konačnu pobjedu od 82:62.

Da je Cibona odigrala lošu obranu u prvom poluvremenu govori i činjenica da su za 19 minuta igre primili čak 40 poena (na primjer, Efes ubacio 49 u 40 minuta).

S druge strane, Cibona je današnjom pobjedom osigurala Final Four u Karlovcu (prva utakmica je na rasporedu u subotu protiv Zagreba), te u četvrtak 23. veljača u 18:45 dočekuje Panathinaikos u prvom kolu Top 16 Eurolige.

Spomenimo i da se očekuje dolazak Christophera Warrena koji trebao pomoći vanjskoj liniji koja gotovo cijelo vrijeme igra ili uz blokade ili ne igra uopće.