Nakon pobjede nad gradskim suparnikom, trener Anzulović nije bio sretan. Cibona je do pobjede došla košem Davisona dvije sekunde prije kraja.
Anzulović je krenuo s postavom Penn, Baždarić, Rozić, Davison i Andrić i već polovicom prve četvrtine Cibona ima prednost od 7 poena (18:11). Razigrao se Rozić i sve je izgledalo da će to biti lak posao za Cibonu. Krunoslav Simon je odlučio povući cijelu momčad i iako je Cibona već u 15. minuti nakon trice Marcelića i ubačaja Penna imala +10 razlike na odmor se odlazi s rezultatom 43:41.

Drugo poluvrijeme izjednačeno: zagrebaši su dva puta vodili (u 23. minuti 49:46, potom u 28. 57:55). Nikola Garma minutu i pol prije kraja ubacuje za vodstvo 80:79, da bi već u slijedećem napadu Davison poentirao za 81:80. U posljednoj minuti Taylor pogađa za 82:81 i tada kreću prekršaji i slobodna bacanja: u posljednjoj minuti Davison ubacuje sva četiri slobodna bacanja, posljednja 22 sekunde prije kraja za vodstvo 85:84.

Cibosi svijesno idu na prekršaj u slijedećem napadu Zagrebaša, pa Mišić 15 sekundi prije kraja pogađa jedno od dva bacanja za izjednačenje 85:85. Cibona uzima minutu odmora nakon kojeg kreće u završni napad. Strateg Zagreba Vučković odlučio se obraniti u tom posljednjem napadu, no nakon ulaska Kusa pod koš lopta je ostala skakati po obruču, Davison se visoko vinuo u zrak i proturio je kroz obruč dvije sekunde prije kraja za konačnih 87:85.

Cibona je pobijedila uz odličnu partiju Davisona i Rozića, dok je kod Zagreba Simon bio vrlo raspoložen.

Dražen Anzulović na kraju utakmice je rekao: \”Čestitam Zagrebu na odličnoj utakmici i da su i oni pobijedili ne bi bilo nezasluženo. Upozoravao sam svoje igrače da ćemo s njima teško izaći na kraj ako neće biti prave motivacije. U prvom poluvremenu i nismo igrali toliko loše, otišli na +10, da bi se oni sa dvije brze trice odmah vratili. Moram što prije riješiti angažman mojih igrača koji se potpuno drugačije odnose prema utakmicama Goodyear lige i Eurolige.\”

Davor Vučković, trener Zagreba bio je kratak: \”Cibosi su zasluženo pobijedili jer su na kraju pokazali više spretnosti, poentirali iz drugog napada što nas je koštalo poraza. Nadam se samo da je to odraz našeg neiskustva.\”