U Zagreb dolazi Zadar, veliki sportski rival Cibone. I Zadar i Cibona su izgubili zadnji susret u Europi, tako da će večeras tražiti pobjedu pod svaku cijenu. Trener Cibone Dražen Anzulović prije utakmice sa Zadranima će reći: \”U posljednje četiri utakmice imaju tri pobjede, imamo snimke tih susreta. Vidjeli smo način igre i mogućnosti njihovih košarkaša. S Pattersonom su dobili kvalitetu više, on je moćan igrač kojeg se dobro sjećamo od lani, kada je u Euroligi nastupio protiv nas igrajući za Estudiantes. Nisu mijenjali sustav igre, ali su promijenili način. Znatno su digli nivo i tempo igre, s Pattersonom su dobili veću širinu u igri.\”

Ali, Anzulović i dalje smatra da je ključ pobjede u svakoj utakmici njegova momčad. \”U Milanu nismo bili mekani kao recimo protiv Maccabija i Bosne, zato tu nemam što puno prigovarati svojim igračima. No, izgubili smo moć držanja koncentracije i čvrstine, što nas je krasilo donedavno. Bili smo momčad koja zna prepoznati situaciju na parketu, igrali smo dobru obranu. Zato moramo to što prije vratiti, tu koncentraciju, vjerujem već sada protiv Zadra. Dobro treniramo u posljednje vrijeme i to mi daje nadu u budućnost. Imamo veliku želju i volju da se vratimo pobjeđivanju. Nije me strah poraza, već načina na koji gubimo.\”

Što se tiče ozljeda, situacija je poznata: \”I dalje je ista situacija, no svi igrači koji su bili u Milanu igrat će i protiv Zadra. Nadamo se kvalitetnijem pomaku u našoj igri, i pobjedi, naravno.\”