Momčad Cibone seriju poraza prekinula je pobjedom u Širkom, svladavši domaćina s 97:98 (26:24, 20:28, 26:22, 25:24) u dvorani na Pecari. Iako je do sada Cibona gubila na gostovanju u Hercegovini, od kada vukove vodi Dražen Anzulović na Pecari još nisu izgubili utakmicu. Cibona je do pobjede došla zasluženo, jer su u većem dijelu utakmice bili bolji od domaćina. Čovjek odluke za pobjedu bio je Sconie Penn, koji je u završnici bio nepogrešiv. Prvo je u 37. minuti pogodio tricu za prednost od +7 (84:91). Nade domaćinu vraća Princ koji u 39. minuti pogađa dva slobodna bacanja, a nakon toga i tricu za 91:93 kad je na semaforu ostalo još 33 sekunde do kraja. Cibona uzvraća Pennovim poenima s crte slobodnih bacanja, a onda je Zadravec poentirao i iz dodatnog bacanja 19 sekunda prije kraja stigao do 94:95.

Nakon toga, opet se Penn našao na crti slobodnih bacanja i povećava prednost na 94:97, dabi tada Damon Frierson ubacio tricu za 97:97. U posljednjih deset sekundi Penn vodi napad Cibone, zaustavlja ga Sesar svojim petim prekršajem: Penn prvo bacanje promašuje, drugo ubacuje prednost +1. Frierson je krenuo u kontru, došao je do reketa, a onde se spetljao i dodao loptu Kusu.

Nakon utakmice domaći trener Jakša Vulić kazao je: \”Cibona je veći dio utakmice kontrolirala igru i rezultat. U prvome poluvremenu nismo imali odgovora na napadački skok Cibone. Izostala je i unutarnja igra. Bez obzira što smo na kraju došli do izjednačenja presudio je veći izbor kvalitetnih igrača kod Cibone. U tom segmentu mi smo bili hendikepirani.\”

Anzulović nezadovoljan suđenjem nije se pojavio na konferenciji za novinare nakon utakmice, a njegov asistent Dario Gjergja je dao svoje viđenje utakmice: \”Naša momčad uspjela se izdignuti iz krize nakon poraza od Vojvodine u Zagrebu i visokog euroligaškog poraza u Barceloni. U jednom trenutku nismo imali odgovora na zonsku igru domaćina. U završnici smo promašili nekoliko napada, igrali smo totalno dekoncentrirano u napadu, no smatram da smo zasluženo pobijedili.\”