U trećem susretu finala doigravanja, Zadar je u Jazinama pobijedio Cibonu VIP sa 71:68 (20:9, 13:15, 19:19, 19:25) i tako poveo s 2:1.

Nakon prve dvije utakmice u kojima su Zadar i Cibona ostvarili uvjerljive pobjede, treći ogled ponudio je neizvjesnu igru u kojoj je Zadar tek u samoj završnici dohvatio pobjedu.

Domaćin je sjajno otvorio utakmicu, u prvih deset minuta primio svega devet koševa i do prvog odmora stvorio 11 koševa viška (20:9). Tada se činilo kako će i ova utakmice vrlo brzo biti riješena.

U nastavku, Cibona je pronašla igru i smanjuje zaostatak. Došli su Cibosi i na -4 (26:22), ali se na poluvrijeme odlazi s +9 za Zadar.

U trećoj četvrtini Zadrani ponovo kreću i dolaze do najvećih +14 razlike, no Cibona se ne da. U završnici utakmice Cibona je smanjila na minus tri i imala napad za -1 ili egal, ali čudna odluka suca pri prodoru Krstića (Gečevski ulazi cijelim tijelom u njega, suci ostaju nijemi) je usrećila ispunjene Jazine.

Nositelj pobjede Zadra bio je Banić, koji je uništio Cibonu: zabio je 30 koševa, dodao10 skokova (bio je jedini u Zadru s dvoznamenkasti brojem koševa). Gečevski je dodao 8 koševa (9 skokova), a Cibonu su predvodili Joke Vranković (17), Longin (13), Štimac (11).

Četvrta utakmica na rasporedu je u srijedu u 18 sati u Zagrebu.