Cibona je odigrala pametnuh 35 teške gostujuće utakmice, no na žalost nisu odoljeli zovu velike prilike i završnom pritisku suparnika. Ako tome pridodamo \”čudne\” sudačke odluka dalje se nije moglo. Zvezda je slavila sa 73:71 i otišla u polufinale Goodyear lige u kojem će igrati s Partizanom.

Nastupivši bez Popovića, Zula je zahtijevao od igrača pametnu igru a to je i dobio. Na susretu gotovo da i nije bilo nerezonskih šuteva Vukova.

Između 13. i 38. minute Cibona je uz dosta čvrstu obranu, odličan napadački skok i kontrolirani napad bila neprestano u vodstvu. Sve do trice Jeretina za Zvezdinu prednost 70:68, nakon čega je Krstić u kontri izjednačio. U idućem napadu domaćini ne ubacuju, Longin probija svog čuvara i gura loptu Baderu na zicer, no mađarski centar nije uhvatio tu loptu:\”Longin se probio kroz tri igrača i dodao mi malo nisku loptu. No, to je moja pogreška. Bila je to dovoljno dobra lopta, čak i za zakucavanje\” – iskren je bio mađarski centar, daleko najbolji pojedinac utakmice (20 koševa, 12 skokova, 3 blokade).

Vukosavljević je potom ubacio za 72:70, a Krstiću je u napadu (?!?) suđen peti prekršaj.

Nakon toga Longin namjerno promašuje drugo slobodno bacanje, a lopta je pripala Ciboni. U preostale tri sekunde Longin se odlučio za izjednačenje, ali nije uspioi:\”Odigrali smo tipičan specijal dogovoren za završne sekunde utakmice. Da mi je obrambeni igrač ostao u bloku, ja bih pucao tricu, no ovako sam morao krenuti na koš, pokušati izboriti produžetak.\” Longinova lopta je na užas domaćina skakutala po obruču, a na iz \”odbojke\” su je pokušali ugurat Štimac i Vranković, ali nedostjalo je samo malo sreće.

Krstiću je još u 28. minuti svirana četvrta osobna, nakon što mu je Turčin Ankarali dosudio tehničku: Vitkovac je koljenom nokautirao Rozića i ubacio koš, Krle je viknuo da je to prekršaj u napadu, a turski je sudac dosta neurotično kaznio Cibonu s dva slobodna bacanja i Zvezdinim posjedom lopte, sve to pri rezultatu 50:45 za Cibonu.