Nakon utakmice 7. kola EL u kojoj je Cibona svladala Prokom, nije bilo snage za pobjedu u derbiju 16. kola GYL, koji je ujedno i derbi hrvatske košarke posljednjih par godina. Slavila je momčad Zadra 74:80 (24:20, 18:22, 18:22, 14:16). Cibona je doživjela i treći poraz za redom u GYL (drugi doma). Gosti su do pobjede došli u zadnjim minutama koševima Kyle Hilla i Siniše Štembergera. Prvih 10 minuta pripalo je Ciboni, koja je nametnula brzi ritam na koji je Zadar odgovorio tricama (Johnson 3/3). Pop je odlično vodio igru domaćih i sa 6 asistencija sjajno razigravao suigrače.
U drugom dijelu gosti dolaze do +4 (46:42), a Vladović predvodi Zadrane. U zadnjih 10 minuta ulazi se uz prednost gostiju 63:55, ali serija Cibone 11:3 (Žižić 6 poena) donosi prednost domaćinima. Ključnu tricu ubacuje Štemberger minutu i pol prije kraja utakmice, Hill hvata važnu loptu u obrani i poentirao na drugoj strani nakog čega Popović ubacuje samo jedno slobodno bacanje, a Štemberger novim košem stavlja točku na i za konačnih 80:74 za Zadar.

Press:
Trener Zadra Rudolf Jugo: “Ovakve utakmice moraju vratiti publiku u Ciboninu dvoranu. Dobro smo kontrolirali utakmicu, nismo im dali da se razmašu i da nas iskontriraju. Mislim da je utakmica bila doista lijepa za gledanje.”

Anzulović naravno nije bio zadovoljan. “Zadar je bio bolji u svim elementima igre i zasluženo su pobijedili. Nismo imali svježine, koncentracije i pameti. A za igrati dvije velike utakmice u manje od 48 sati treba imati pameti. Kada smo se trebali odlijepiti napravili smo nekoliko glupih grešaka, vratili Zadar u igru i dozvolili im da nas nadigraju.”