Košarkaši Budućnosti su nakon bolje igre tijekom tri četvrtine došli do pobjede na Cibonom VIP 91:85 (25:21, 27:14, 17:28, 22:22)

Početak meča pripao je Ciboni, koja je u 3. minuti Cibona vodila s 8:2. Ipak u 6. minuti domaćini vode s 14:8 i do samog kraja prvog poluvremena ne ispuštaju prednost (52:35).
U 32. minuti Cibona dolazi na 72:71, ali Koljević ubacuje dvije trice za 78:71. Cibona je imala šansu za pobjedu 30 sekundi prije kraja, ali je Štimac pri 85:83 promašio tricu.

Zoran Martič, trener Budućnosti: Mi iskazujemo tipične karakteristike mladog, poletnog, naivnog i neiskusnog tima koji zna odigrati odlično u kontinuitetu i steći veliku prednost, ali to kasnije prokocka. Znali smo da je Cibona izrazito napadačka ekipa, jedna od najboljih u Evropi u poslednjih 30 godina. Mi smo htjeli početkom drugog poluvremena dati prst a oni nam su nam skoro uzeli cijelu ruku. Momci se bore, dobro rade, s tim da su večeras dali sve od sebe i ja im nemam šta zamjeriti, što se toga tiče, dva puta smo se izvukli i nadam se da u slijedećim mečevima pad u igru neće ovako jako osjetiti.

Dražen Azulović, trener Cibone: Budućnost je pokazala puno više želje za pobjedom i to me žalosti i mogu samo reći da je Budućnost zasluženo pobijedila. Moja ekipa je odigrala dosta mlitavo prvo poluvrijeme. Primili smo 50 koševa što jedna ozbiljna ekipa sebi ne smije dozvoliti. U nastavku smo igrali bolje, uhvatili priključak, čak imali šansu za preokret, ali smo tada platili danak neuigranosti. To se odnosi na Popovića u odnosu na ostale igrače pa smo neke stvari probali riješiti individualnim akcijama. Da smo dobili, mislim da bi bilo nezasluženo, jer su se momci iz Budućnosti zaista sjajno borili.